Política 10/04/2016

Ernest Urtasun liderarà les converses de la confluència d'ICV en el partit que impulsa Colau

La nova executiva ecosocialista incorpora dirigents joves del municipalisme i manté dirigents històrics

Sara González
2 min
Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun a l'assemblea d'ICV / ACN

BarcelonaLes línies mestres d'ICV de cara als pròxims anys passen per buscar un espai per a la confluència de les esquerres a Catalunya que està liderant Ada Colau i per situar el referèndum com a punt de partida del procés constituent. Així ho recull la seva ponència política, que ha estat aprovada per un 97% dels assistents (333 vots a favor, un en contra i 8 abstencions) a l'assemblea que ha formalitzat el canvi de direcció. Marta Ribas i David Cid prenen oficialment el comandament del partit i l'eurodiputat Ernest Urtasun assumeix el paper de portaveu, però també recaurà sobre ell el lideratge de les negociacions per confluir en el nou partit que impulsa Colau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'assemblea d'ICV ha aprovat aquest diumenge la composició de la nova executiva, que passa de tenir 54 dirigents a tenir-ne 63 i que incorpora 18 cares noves. La seva configuració ha estat avalada per 343 assistents mentre que 15 hi han votat en contra. La direcció té un component de continuïtat, ja que segueixen formant-ne part dirigents com Joan Herrera, Dolors Camats, Joan Saura, Jaume Bosch o Josep Vendrell, però també generacional i municipalista, ja que s'hi incorporen càrrecs joves pròxims a Ribas, Cid i Urtasun que ocupen responsabilitats en ajuntaments. És el cas, per exemple, de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos; la de Castelldefels, Candela López; el regidor de Santa Coloma de Gramenet Àlex Sevilla, o la regidora de Barcelona Janet Sanz.

La figura de secretari general, fins ara ocupada per Vendrell, desapareix, ja que tant ell com la regidora a Barcelona Laia Ortiz lideraran la coordinació del grup parlamentari i l'acció al consistori barceloní. Cid es dedicarà en exclusiva al partit, Ribas tant al partit com a la representació institucional i Urtasun exercirà de portaveu però s'encarregarà també de les relacions internacionals i de les converses per a la confluència en el nou partit que impulsa Ada Colau.

stats