Política 26/01/2016

Exministres de PP i PSOE demanen un govern d'unitat i una reforma constitucional en dos anys

La Fundación España Constitucional, que integren Acebes, Bono, Zaplana, Garmendia i Solchaga, reclama un "govern d'ampli suport"

Ara
2 min
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez a la Moncloa / ARA

MadridCada cop són més les veus de la vella guàrdia del PSOE que defugen un acord dels socialistes amb Podem i aposten per acostar-se al PP. La Fundación España Constitucional, a la qual pertanyen exministres de PP i PSOE com José Bono, Ángel Acebes, Eduardo Zaplana, Cristina Garmendia -propera ara a Ciutadans- Elena Salgado i Carlos Solchaga, han difós aquest dimarts un comunicat en què aposten per un "govern d'ampli suport" format per dos o més partits constitucionalistes i que inclogui en el seu programa d'actuació impulsar una reforma de la Constitució en el termini de dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fundació, que es va crear l'any 2014 per defensar la Constitució del 1978, expressa la seva preocupació per la situació a Espanya i sosté que "per sobre d'ambicions personals" cal articular un govern d'unitat que garanteixi l'estabilitat política, el progrés econòmic, la regeneració democràtica i la unitat d'Espanya. Precisament el procés sobiranista és un dels arguments que branda l'entitat per subratllar la urgència d'arribar a un acord aviat.

Segons el comunicat, la convocatòria d'unes eleccions no és una solució perquè "aguditzaria el procés de desconnexió català". Els exministres de PP i PSOE entenen que un executiu espanyol format per, com a mínim, PP i PSOE, traslladaria a l'independentisme el missatge "que la seva aventura fracassarà i es farà impossible".

Sobre la reforma constitucional que plantegen, el comunicat es limita a dir que s'hauria de modificar el capítol sobre la successió a la casa reial i el Títol VIII, que fa referència a l'organització territorial. Tanmateix, aposten per mantenir "la concepció i valors essencials" de la Constitució actual.

Felipe González no vol Pedro Sánchez a la Moncloa, segons Telecinco

També s'ha posicionat sobre les negociacions per la investidura a Espanya l'expresident del govern espanyol i dirigent històric del PSOE, Felipe González, que, segons Telecinco, aposta per un executiu format per PP i Ciutadans que prosperi gràcies a l'abstenció dels socialistes. Segons Telecinco, l'expresident espanyol s'ha reunit amb ambaixadors de països de la UE per comentar la situació a Espanya i ha mostrat els seus recels a un govern de PSOE amb Podem.

stats