Política 14/03/2016

El govern balear expressa a Romeva el seu suport en el pols amb l'Estat per la conselleria d'Exteriors

El vicepresident de les Illes, Biel Barceló, es reuneix amb el conseller en la primera trobada entre membres dels dos executius

O.m.
1 min
El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, amb el vicepresident balear, Biel Barceló

BarcelonaEl vicepresident del govern de les Illes Balears, Biel Barceló, ha mostrat aquest dilluns el seu suport al conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, davant del plet amb l'Estat per les competències en matèria d'acció exterior. "Es tracta d'una ingerència", ha apuntat Barceló després de reunir-se amb l'exeurodiputat d'ICV a la Casa dels Canonges.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, els dos representants han tractat diversos temes d'interès comú per als dos territoris, com ara els avanços en transparència o gestió dels projectes que tenen una dimensió europea, especialment l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Al llarg de les últimes legislatures, amb el PP a les institucions balears, la relació s'havia tornat pràcticament inexistent.

El conseller català i el vicepresident balear han traslladat la voluntat de col·laboració entre els dos governs. Biel Barceló ha destacat els "vincles històrics, culturals, econòmics, socials, entre Catalunya i les Illes Balears", i Romeva ha expressat la necessitat de "conformar un espai d’entesa i de col·laboració regular entre dos governs que tenen moltes dinàmiques compartides i que volen mantenir una relació de cooperació fluïda".

stats