10-A
Política 07/04/2011

La Falange es concentrarà davant les urnes del 10-A per advertir que la independència "arruïnaria Catalunya"

La formació d'ultradreta convoca els militants davant els col·legis electorals de la consulta sobiranista. Barcelona Decideix ha avisat els Mossos

Redacció
2 min

BarcelonaLa Falange Espanyola de les JONS a Catalunya ha convocat els seus militants perquè s'apleguin aquest diumenge davant les portes dels locals on es farà la consulta sobre la independència. Com ja va passar en la consulta d'Arenys de Munt del 13 de setembre de 2009 –la primera que es va fer al país– el partit ultra demana als simpatitzants que mostrin la seva "repulsa" per una iniciativa que, segons diuen, vol "dividir els catalans i revestir d'una aparença democràtica un objectiu il·legal com és la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Arenys de Munt, Falange va arribar a convocar una manifestació, permesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, després que la conselleria d'Interior l'hagués prohibit. Tot i la tensió que es va viure, un cordó de seguretat dels Mossos va evitar incidents.

Pel 10-A no hi ha manifestació convocada. La formació es limita a fer una crida. En la seva pàgina web també anuncien que repartiran panflets als ciutadans que vagin a votar.

Encapçalat amb el títol "La independència és una ruïna", el pamflet arrenca dient: "Espanya és la nació dels catalans. Catalunya és Espanya. Ho és per història, per cultura i per voluntat dels catalans durant segles. Encara que alguns fanàtics visionaris diguin una altra cosa, el cert és que una suposada independència arruïnaria Catalunya".

Barcelona Decideix està al corrent de l'acció de la Falange. L'àrea de seguretat ho ha notificat als Mossos d'Esquadra perquè en tinguin constància. L'entitat aclareix que "si el que volen és votar, ho celebren, perquè és justament aquest l'objectiu de la consulta".

Fa uns dies la Falange ja va penjar un vídeo a YouTube denunciant "el circ" de les consultes i qualificant de "fills de puta" els qui "persegueixen la fragmentació d'Espanya".

Llavors Barcelona Decideix va emetre un comunicat on deixava clar que l'entitat "rebutja qualsevol mena de violència o conducta agressiva, física o verbal, i insisteix que el seu objectiu és organitzar una consulta amb tota tranquil·litat i sense incidents, on hi càpiga el dret a decidir en plena democràcia, en un entorn de pau social i amb seny col·lectiu".

stats