Política 18/10/2014

La família sevillana de 'Salvados': "Des del rodatge, ens enviem fotos amb Junqueras per veure qui cultiva millor l'hort"

Eugenia Parejo explica a l'ARA les sensacions i anècdotes de la gravació del programa de la Sexta amb el líder d'ERC, que s'emet demà a la nit

Laia Vicens
3 min
L'Eugenia Parejo es fa una fotografia amb Oriol Junqueras, amb la presència del presentador de Salvados, Jordi Évole / ARA

Barcelona"Mantenim el contacte encara. Ens enviem fotos per veure qui cultiva millor l'hort". L'Eugenia Parejo, que ha protagonitzat juntament amb la seva família el primer 'Salvados' de la temporadaque s'ha emès aquest diumenge– atén la trucada de l'ARA i explica les sensacions personals i les anècdotes de la gravació del programa de La Sexta amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La primera impressió va ser de sorpresa, perquè vaig obrir la porta i em vaig trobar una persona de veritat, propera", diu l'Eugenia. Un cop començada la conversa, assegura que Junqueras li va semblar "molt culte i serè". "Va ser un autèntic descobriment, és una persona amb la qual es pot parlar". "Quan va saber que tenia un hort, es va enganxar de seguida i va començar a parlar de les cols i les coliflors. Ara ens enviem fotos pel mòbil per veure qui ho cultiva millor", diu rient. "Val la pena, el contacte no es tallarà", assevera.

L'Eugenia i la seva família no van dubtar d'obrir les portes de casa seva a l'equip de Jordi Évole i Junqueras, quan la producció del programa es va posar en contacte amb ells. "A mi em divertia que vingués. Em venia de gust i era una ocasió per conèixer aquest home", relata. El clan Parejo va creure que "com que hi ha tanta història" amb el procés sobiranista, La Sexta "volia parlar amb una persona independentista, que té idees totalment diferent a les nostres". "Junqueras viu a Catalunya, que a mi m'encanta", comenta l'Eugenia, i afegeix: "De joves, quan buscàvem obres de teatre diferents i coses per fer diferents, anàvem a Barcelona".

La família Parejo no ha vist el programa abans de ser emès. Recorda que el dia de la gravació va ser "absolutament divertit, va ser un disbarat, però francament bonic". "El Jordi [Évole] va venir un dia abans, però l'Oriol el mateix dia. Vaig obrir la porta i ja gravaven. Així el vaig conèixer. Li vaig fer dos petons, que és el que es fa a la meva terra", comenta l'Eugenia.

"Crec que volien fer un programa en què es pogués demostrar que no tots els polítics independentistes creuen que els andalusos som una colla de pringats. A vegades s'han dit barbaritats absolutes dels andalusos, que som com som, però al final tot es pot parlar, dir el que un pensa, prendre's unes copes i quedar com a amics", assegura l'Eugenia sobre l'experiència viscuda. Diu que es queda amb una idea: "Tots hem après de tots: la convivència és possible encara que ningú convenci ningú i que cadascú pensi com vol".

Un regal i una aposta

"A mi m'agrada moltíssim llegir. Ens va explicar que és professor d'història a la universitat, però que ara no fa classes. No ho sabíem!", reconeix l'Eugenia, que explica que Junqueras li va dir que "una de les coses que més li agraden d'Andalusia" és el poeta Antonio Machado. "Machado és l'amor de la meva vida. Li vaig regalar un llibre gairebé inèdit de poemes que fins ara no s'havien publicat. És un llibre preciós, crec que li va agradar molt", explica.

Una de les anècdotes que narra l'Eugenia és una aposta que ha quedat pendent entre el líder d'ERC i ella. "Li vaig dir que seria el proper president de Catalunya, però ell s'esmuny com una anguila. Em va dir que ell no ho creia, i vam acabar acordant que, si ho és, el convidaré un altre cop a fer un cafè", recorda.

Sobre les sensacions més personals, l'Eugenia posa de relleu que la família i Junqueras "vam connectar molt, se'm va oblidar que estàvem gravant". "Me l'imaginava més sec, més distant, més soviètic com diem aquí", admet. "Venia com un polític esmunyedís, esclar. Però ens ha canviat totalment la seva percepció", diu l'Eugenia.

L'únic moment que fa referència a termes polítics durant la conversa telefònica, l'Eugenia explica que "encara que nosaltres no vulguem la independència de Catalunya, creiem que voleu marxar perquè us han fastiguejat". "La millor campanya l'ha feta Rajoy", comenta convençuda l'Eugenia, que posa de relleu que "aquí [a Andalusia] no us veiem com l'enemic".

Els Parejo desmenteixen que Junqueras fos increpat

"És totalment mentida, és una mentida podrida!". Són les exclamacions de l'Eugenia respecte les informacions del diari ABC, que va publicar que Junqueras havia estat increpat a l'aeroport de Sevilla. "Al poble [la família viu a Gines, a Sevilla] ha sigut tot un esdeveniment, la gent el felicitava i li desitjaven sort. L'hem tractat molt bé", assegura. "Fins i tot, la gent a l'aeroport el parava per donar-li la benvinguda".

stats