Política 16/08/2016

La ministra d'Ocupació assumeix la cartera de Sanitat en substitució d'Alonso

Fátima Báñez substitueix Alfonso Alonso, que deixa el càrrec per ser el candidat del PP a les eleccions basques del 25 de setembre

Efe
1 min
Fátima Báñez és la ministra d’Ocupació i Seguretat Social del govern popular des del 2011.

MadridLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, assumirà la cartera de Sanitat després que el ministre Alfonso Alonso hagi deixat el ministeri per ser el candidat del PP a lehendakari a les eleccions basques del 25 de setembre, segons publica avui el 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alonso s'ha acomiadat del càrrec amb un missatge al seu compte de Twitter: "Avui deixo de ser ministre de l'executiu de @marianorajoy. Ha estat un honor formar part del govern d'Espanya. Molt agraït".

Alonso ha estat al capdavant del ministeri de Sanitat des del desembre del 2014, quan va assumir el càrrec en substitució d'Ana Mato.

Des que va arribar al ministeri va posar especial èmfasi a continuar amb la reforma sanitària impulsada per la seva antecessora el 2012 i a reduir la despesa farmacèutica.

També va donar llum verda a la reforma de la llei de l'avortament, al pla de la infància i a la lluita contra el tràfic de dones.

L'octubre del 2015 va ser escollit per substituir Arantza Quiroga a la presidència del PP basc, després que aquesta dimitís del càrrec.

stats