Política 09/04/2013

Girona sí que vol el príncep Felip

L'Ajuntament rebutja una moció contrària al títol de príncep de Girona. Montblanc va demanar la setmana passada que l'hereu del monarca espanyol no utilitzi el títol de duc del municipi

Ara / Efe
2 min

Barcelona / GironaL'Ajuntament de Girona ha rebutjat aquest dilluns a la nit una moció que instava a deixar de reconèixer el títol de príncep de Girona que ostenta l'hereu de la Corona espanyola, Felip de Borbó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta, presentada per la CUP al ple consistorial, ha estat rebutjada amb els deu vots del partit de govern (CiU), els set del PSC, els tres del PP i el del regidor del grup de no adscrits. Només hi han votat a favor els tres regidors de la CUP i els dos d'ICV.

La portaveu popular i diputada al Congrés Concepció Veray ha criticat la presentació d'una moció que ha qualificat de "ridícula". CiU, a través del regidor Carles Riba, ha considerat que el debat sobre la monarquia s'ha de conduir per altres vies i ha defensat la tasca de la Fundació Príncep de Girona (FPdGi), que fomenta l'esperit emprenedor entre els joves, amb la qual la proposta de la CUP també era crítica.

El PSC ha considerat confús que la moció vinculi el títol de príncep de Girona i la FPdGi en un mateix text, i ha afegit que, en tot cas, no respon a l'interès de la majoria de la població.

Montblanc sí que rebutja el príncep Felip

L'Ajuntament de Montblanc va aprovar per majoria, la setmana passada, una moció de rebuig a la monarquia espanyola presentada a instància de la CUP. El ple va donar suport a demanar al fill del rei Joan Carles, el príncep Felip, que no faci servir el títol de duc de la ciutat. La moció es va aprovar amb els vots favorables de sis dels set regidors del partit de govern −Agrupament Catalanista, formació adscrita a ERC− i el suport dels dos regidors d'Entesa. Es van abstenir una regidora del govern municipal, els dos representants de CiU i els únics regidors de FIC i PSC.

stats