Política 06/01/2021

Una morta, cinc ferits greus i 21 hospitalitzats per un incendi en una residència de gent gran a Sevilla

El foc l'hauria originat un aparell elèctric, segons les primeres hipòtesis

Ara
2 min
Els serveis d'emergències desallotgen una persona de la residència de Sevilla on s'ha produït un incendi

BarcelonaUna dona de 89 anys ha mort i cinc persones han resultat ferides greus aquest dimecres després d’un incendi en una residència de gent gran al barri de San Pablo de Sevilla. Hi havia setanta-dos residents a dins de l'edifici en el moment del foc, vint-i-un dels quals han hagut de ser hospitalitzats i la resta han sigut reallotjats en altres residències o amb els seus familiars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ara no es coneixen les causes del foc, que s'ha originat a la segona planta i ha omplert de fum l'edifici, que compta amb 108 apartaments. Segons ha explicat el regidor de Governació de l'Ajuntament de Sevilla, Juan Carlos Cabrera, a Canal Sur Radio, la hipòtesi dels Bombers i la policia és que l'ha originat un aparell elèctric situat en "una habitacioneta enganxada a l'escala d'emergència" sumat a "algun tipus de producte que hauria fet que [el foc] es propagués una mica més ràpid".

Els serveis d’emergències han rebut l’avís a les 22.30 h de la nit i més de 160 efectius de Bombers, Policia Nacional, Policia Local, Protecció Civil i la Unitat d'Emergències Socials (UME) s'han desplaçat fins al lloc dels fets. Els mateixos veïns han col·laborat en el desallotjament i han portat mantes per als afectats en una nit de baixes temperatures. Els residents han sigut traslladats al palau d'esports de San Pablo, on s'ha fet el triatge sanitari i s'han gestionat els trasllats. El foc ha quedat extingit cap a la mitjanit.

A la capital andalusa ja es va produir un incendi d'aquestes característiques en una altra residència el 2010 en què van morir set persones. En aquell cas, el foc va ser originat per una fallada elèctrica sense negligència humana, segons la investigació judicial, que va arxivar la causa.

stats