Política 16/11/2020

Fernández Díaz es queixa al jutge del cas Kitchen del fet que no requisi també el mòbil del seu número dos

L'informe pericial de l'exministre sosté que Martínez podria haver manipulat els missatges

Ara
2 min
Fernández Díaz es queixa al jutge del cas 'Kitchen' que no requisi també el mòbil del seu 'número dos'

MadridL'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz s'ha queixat al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón del fet que només li hagi demanat el telèfon a ell i no també al que va ser el seu número dos, Francisco Martínez, per comprovar la veracitat de l'enviament dels missatges en què suposadament s'hauria fet un encàrrec per obtenir informació sobre l'operació Kitchen. La defensa de Fernández Díaz ha presentat aquest dilluns un escrit, al qual ha tingut accés l'agència Europa Press, en què mostra la seva "sorpresa i perplexitat" pel segon requeriment judicial perquè lliuri el mòbil i es verifiqui que els missatges que Martínez va presentar davant notari no van sortir realment del seu telèfon, tal com sosté l'exministre.

L'escrit, signat per l'advocat Jesús Mandri, es presenta tres dies després del tens cara a cara entre l'extitular del departament i l'exsecretari d'estat de Seguretat per contrastar les versions manifestades anteriorment davant del jutge sobre el coneixement que tenia cada un d'ells de l'operació parapolicial que es va muntar el 2013 amb el presumpte objectiu de sostreure informació sensible del PP a l'extresorer del partit Luis Bárcenas.

En l'acarament, l'exministre de l'Interior va reiterar que no havia enviat cap missatge ni havia fet cap trucada a Francisco Martínez per demanar-li que recaptés informació sobre l'operatiu organitzat al voltant de Bárcenas i la seva família. De fet, va arribar a afirmar que Martínez i el notari que va aixecar l'acta notarial sobre aquests missatges eren amics i en va qüestionar la veracitat. En aquest sentit, la defensa també va aportar un informe pericial informàtic que assegura que els missatges registrats davant notari estan "manipulats", però el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 va tornar a requerir divendres que lliurés el seu telèfon mòbil. El jutge ja havia fet aquesta mateixa petició en la interlocutòria del passat 3 de novembre, en la qual citava l'acarament a tots dos investigats en la peça 7 del cas Tàndem.

L'informe pericial presentat per la defensa de Fernández Díaz sosté que els missatges presenten "notables irregularitats" i que, per tant, parteixen "d'una alta probabilitat de manipulació". Segons explica en les seves conclusions el pèrit informàtic, aquesta ombra de dubte "impediria que fossin presos com a veraços i que estiguessin revestits de les característiques d'autenticitat i integritat exigibles" en un procés judicial. En aquests missatges l'exministre s'interessava per Sergio Ríos, el xofer de Bárcenas, i parlava dels dispositius que s'havien activat en l'operació.

Sigui com sigui, l'advocat de Fernández Díaz ha assegurat que atendrà el requeriment judicial, però ha recordat que, tal com ja ha manifestat al jutge, el seu representat no disposa del mòbil que utilitzava el 2013 i "disposa tan sols del terminal que va deixar d'utilitzar el passat mes d'abril de 2020, anterior a l'actual". Per tant, serà aquest el dispositiu que s'aportarà, segons assenyala l'escrit, que no recorre la decisió del jutge García-Castellón. Amb tot, sí que sol·licita que s'adoptin les "mesures de seguretat oportunes i necessàries" per garantir que l'estudi del mòbil tingui la "finalitat exclusiva" d'examinar "si conté o no els missatges que ha registrat davant del notari el Sr. Martínez".

stats