Fernández Díaz concedeix a la Verge la més alta condecoració policial

El ministre va proposar la Medalla d'Or al Mèrit Policial a títol honorífic per a la Mare de Déu Maria Santíssima de l'Amor

La Verge ja té la més alta condecoració policial. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va proposar la Mare de Déu Maria Santíssima de l'Amor per la Medalla d'Or al Mèrit Policial. I els comissaris que integren la Junta de Govern van accedir a concedir-li-ho el passat 31 de gener. Els mèrits, segons assenyala l'ordre ministerial, no són de la Verge, sinó de la seva confraria, que col·labora amb la Policia cada Setmana Santa.

Segons l'ordre, feta pública aquest dilluns, la confraria de "El Rico y Maria Santíssima de l'Amor" comparteix amb el Cos Nacional de Policia "valors com la dedicació, la solidaritat i el sacrifici". En aquest cas, la Medalla d'Or, en ser concedida a títol honorífic, no va acompanyada de remuneració, segons fonts del cos policial.

Ni la Verge, ni la confraria semblen reunir els mèrits que estableix la Llei 5/1964 per a la concessió d'aquesta medalla. Aquests són haver mort en acte de servei o patir mutilació, dirigir o participar en un servei de la Policia de "transcendental importància", haver desenvolupat una "actuació extraordinària i exemplar" que doti de prestigi el cos o realitzar "fets anàlegs" als citats que impliquin "mèrits extraordinaris" .

Amb la Medalla d'Or al Mèrit Policial van ser distingits, per exemple, els tres policies que van morir intentant rescatar de l' aigua un grup de joves que es banyava de matinada a la platja d'Orzán, a A Coruña, el gener de 2012.

Més continguts de