Política 28/05/2014

El ministre de l'Interior assegura que va rellevar el fill de Tejero per una "pèrdua de confiança"

Nega que hagués comès cap "infracció disciplinària", tot i organitzar un àpat per commemorar el 23-F

Acn
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat aquest dimecres al Congrés dels Diputats que el ministeri de l'Interior no va rellevar el tinent coronel de la Guàrdia Civil Antonio Tejero Díez, fill del colpista que va protagonitzar el 23-F, per haver comès cap "infracció disciplinària" en organitzar una paella de commemoració del 33è aniversari de l'intent de cop d'estat, sinó per "pèrdua de confiança". Ha recordat que Tejero fill va ser nomenat per l'anterior director general de la guàrdia Civil el 2010, i cessat pel seu govern el 23 de març del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha fet aquestes manifestacions a la sessió de control del Congrés dels Diputats en resposta a una pregunta del diputat socialista Antonio Ramón María Trevín, que li ha retret que el ministeri gestionés malament el seu cessament perquè el jutjat central del contenciós número 6 de l'Audiència Nacional va acordar la setmana passada de manera cautelar deixar sense efecte el cessament. "Aquestes situacions erosionen la Guàrdia Civil", ha afirmat.

El ministre ha demanat a Trevín que sigui "rigorós i precís" i ha recordat que el seu ministeri ha acatat la decisió de l'Audiència Nacional i ha destinant Tejero a una altra destinació "per qüestions de confiança", i ha explicat que de l'expedient obert al fill del colpista "no se'n deriva responsabilitat disciplinària".

stats