Política 28/05/2014

Fernández Díaz visita de tant en tant el Valle de los Caídos, segons 'Eldiario.es'

El ministre de l'Interior hi arriba amb el cotxe oficial i "resa i conversa" amb els monjos benedictins

Ara
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, aquest dijous al Congrés / EFE

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, visita de tant en tant el Valle de los Caídos, segons revela 'Eldiario.es'. Hi arriba en cotxe oficial i entra a l'abadia de la Santa Cruz "per resar i conversar" amb els monjos benedictins, l'orde que viu al Valle de los Caídos des del 1957. "Va pujar per primer cop fa anys, afegint-se a altres persones, i així ens vam conèixer", explica l'abat Anselmo Álvarez a 'Eldiaro.es'. El ministre, de profundes creences religioses, no ha amagat la seva discrepància amb altres membres del govern de Rajoy amb aspectes com el matrimoni homosexual, del quan n'era partidari de derogar la llei de Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al Valle de los Caídos, lloc de culte pels nostàlgics del règim franquista, s'hi troben enterrats uns 40.000 combatents dels dos bàndols de la Guerra Civil i també les restes mortals del falangista José Antonio Primo de Rivera i del dictador Francisco Franco.

Tot i que la llei de la Memòria Històrica preveu la despolitització del Valle de los Caídos, cada any s'hi commemora una missa en record a "l'anterior cap de l'Estat" –així anomenen els monjos a Franco–, que la justifiquen pel fet de fer-se "en record" al fundador de l'abadia. El 2009, l'abat va referir-se a José Antonio Primo de Rivera com "l'última víctima de la reconciliació dels espanyols". Cada any, a més, desenes d'ultres assisteixen a l'ofici religiós, canten el 'Cara al sol' i criden 'viva Franco'.

stats