POLÍTICA
Política 07/06/2011

Falcó lamenta que membres de CDC s'oposin a deixar que Albiol sigui alcalde a Badalona però s'accepti el suport de PxC al Vendrell

El candidat convergent ha assegurat en un tuit: "Els meus companys de partit s'oposen a la meva decisió però no diuen res de la barbaritat que vol fer CDC al Vendrell". García Albiol serà alcalde a Badalona, tot i la campanya xenòfoba, perquè CiU no vol reeditar el pacte amb el PSC

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha tornar a defensar aquest dimarts la decisió de deixar via lliure al candidat del PP, Xavier García Albiol, perquè sigui alcalde de la ciutat, tot i la seva campanya xenòfoba. En una entrevista a RAC1, Falcó ha assegurat que comparteix l'opinió de la direcció del partit i ha revelat, fins i tot, una conversa per telèfon amb Artur Mas la mateixa nit electoral, on ja van parlar de deixar que el PP governi la ciutat. Durant la campanya electoral, Falcó va deixar entreveure que no faria García Albiol alcalde i, de fet, ha reconegut que durant aquests dies han deixat “la porta oberta” a la negociació amb el PSC, però ha negat que els socialistes els hagin ofert compartir l'alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat de CiU a Badalona ha explicat, però, que prefereix ser a l'oposició que formar part d'un “pacte amb respiració assistida”, en què ICV resultaria imprescindible. “El PSC i ICV estaran de cara a la paret 4 anys i faran de barrufet rondinaire" ha explicat Falcó, que atribueix la davallada electoral al “vot de càstig” i no només a les polítiques sobre immigració. “Hi ha barris de Badalona que no han vist mai un immigrant i han votat PP”, ha resumit. Falcó ha negat en qualsevol cas que sigui un “sacrificat” del partit i ha rebutjat que se li paguin contrapartides si acaba convertint-se en vicepresident de la Diputació. “A mi no m'han imposat res, jo no faig serveis prestats”, ha reblat.

Baralles internes

Alguns dirigents de CDC, com el conseller Lluís Recoder, Carles Campuzano –diputat a Madrid– o Santi Vila –alcalde de Figueres– han criticat en les últimes hores la decisió de CDC de Badalona de respectar la força més votada. Adverteixen de la mala imatge que donarà CiU si permet que el PP, especialment amb el perfil de García Albiol, governi la tercera ciutat més poblada de Catalunya. CiU podria reeditar el pacte amb el PSC –ICV ja ha dit que també s'hi afegiria– i barrar el pas al PP. En un tuit, Falcó ha dit als crítics: "Els meus companys de partit, alguns amics, s'oposen a la meva decisió però no diuen res de la barbaritat que vol fer CDC al Vendrell". CiU podria governar al Vendrell gràcies als vots de Plataforma per Catalunya en el ple d'investidura.

stats