Política 08/03/2017

Ferrovial nega haver rebut "tracte de privilegi" en l'adjudicació d'obres

L'empresa defensa que el patrocini al Palau de la Música sempre va comportar la celebració dels actes culturals previstos

Ara
1 min
Els directius de Ferrovial Juan Elizaga (director de Relacions Institucionals) i Pedro Buenaventura (exdirector territorial de la constructora a Barcelona) arriben a la Ciutat de la Justícia

BarcelonaFerrovial Agroman, filial del grup Ferrovial, afirma en un comunicat de premsa que el patrocini al Palau de la Música sempre va comportar la celebració dels actes culturals previstos i que no va rebre cap tracte de privilegi en les adjudicacions d'obres perquè es van concedir a les ofertes amb millor puntuació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest comunicat públic de la constructora busca desmarcar-se de la confessió de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, que ha assegurat aquest dimecres que Ferrovial va pagar comissions il·legals a CDC a través d'aquesta entitat cultural per l'adjudicació d'obres públiques.

Després d'aquestes manifestacions, Ferrovial Agroman ha recalcat en el comunicat que el patrocini del Palau "sempre va ser públic i es van obtenir les contraprestacions habituals en aquest tipus d'activitat cultural". Segons l'empresa, sempre es van celebrar els actes culturals previstos en els convenis de col·laboració i "es van obtenir els avantatges de publicitat i imatge" propis d'aquest tipus d'acords.

Sobre l'adjudicació d'obres, l'empresa afirma que "es van realitzar en tots els casos a les ofertes amb millor puntuació global i millor valoració econòmica", sense cap tracte de privilegi. La companyia ha subratllat que practica una política de "tolerància zero" amb la corrupció i que opera als mercats internacionals més exigents amb les conductes empresarials.

Ferrovial Agroman recorda que el seu Codi d'Ètica Empresarial prohibeix a directius i empleats "suborns a autoritats i funcionaris públics, donar a tercers o rebre de tercers pagaments indeguts de qualsevol tipus".

L'empresa conclou en el seu comunicat que confia en l'acció de la Justícia i que és la primera interessada que els fets s'aclareixin com més aviat millor.

stats