El fillastre de Sarkozy fa campanya pel ‘Frexit’

Les eleccions europees a França no només compten amb Marine Le Pen i els armilles grogues entre els noms més polèmics. Als titulars dels diaris francesos s’hi ha colat també el nom d’Aurélien Enthoven, fill de Carla Bruni i el filòsof Raphaël Enthoven, el primer matrimoni de la cantant francesa, casada des del 2008 amb l’expresident francès Nicolas Sarkozy. Aurélien Enthoven, que té 17 anys, s’està dedicant plenament a fer campanya electoral pel partit euròfob d’ultradreta Unió Popular Republicana (UPR) que entre els seus punts advoca per un ‘Frexit’ -és a dir, per la sortida de França de la Unió Europea.

Segons publicava dimecres Le Parisien, se’l va veure en una manifestació en favor del Frexit el dia 1 de maig amb una samarreta on posava “ Leave means leave ” (Marxar vol dir marxar), un dels lemes dels partidaris més radicals del Brexit al Regne Unit. A més, d’acord amb el mateix diari, hauria contribuït amb 25 lliures al nou partit de Nigel Farage, un dels promotors del Brexit, que es torna a presentar a les eleccions europees però amb una nova formació. El fill de Carla Bruni, conegut també pel seu canal de Youtube, que porta el nom de Gigantoraptor, explica a Le Parisien que en un principi creia que l’UPR era un partit més aviat conspirador però que més endavant les posicions del seu fundador, François Asselineau, el van acabar per convèncer.

Segons explica ell mateix, a Carla Bruni “li és igual” la seva afiliació política i assegura que Nicolas Sarkozy té la mateixa actitud. Sí que l’ha portat a discussions amb el seu pare, però. Als seus vídeos de Youtube sempre apareix amb ulleres de sol i parlant principalment de ciència. N’hi ha que arriben a les 15.000 visites.

El partit UPR aspira a competir directament amb el Reagrupament Nacional de Marine Le Pen, que segons els sondejos és el partit francès amb més intenció de vot a les europees. Trauria 21 escons, els mateixos que donen les projeccions a la República en Marxa d’Emmanuel Macron, que ho ha intentat tot per liderar el projecte comunitari aprofitant la sortida (encara no consumada) dels britànics. Tot i això, UPR no entraria al Parlament Europeu segons els sondejos, perquè només obtindria un 1% dels vots.