Política 15/07/2014

Requeriment del Govern per exigir nou finançament a l'Estat

L'executiu ha aprovat iniciar el tràmit que pot acabar desembocant en un recurs contenciós administratiu. La llei fixa que el nou model de finançament havia d'entrar en vigor l'1 de gener del 2014

M.colomer / D.s.ugart
1 min

BarcelonaEl consell executiu del Govern ha aprovat aquest dimarts presentar un requeriment al Ministeri d'Hisenda per exigir-li la revisió del model de finançament després que el ministre Cristóbal Montoro avisés que no pensa abordar-lo fins el 2015 sota el pretext de la crisi. Aquest és el primer dels passos d'una tràmit que pot acabar en un contenciós administratiu, tenint en compte que el govern espanyol ja incompleix ara la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes i l'Estatut, que fixa que l'1 de gener del 2014 havia d'entrar en vigor el nou finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern en roda de premsa després de la reunió setmanal de l'executiu, la decisió s'ha pres després que el ministre Montoro anunciés que no tenia previst revisar el model de finançament enguany.

L'ajornament del finançament contravé el que dicta tant la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes i l'Estatut, que obliga a actualitzar cada cinc anys el finançament. Tenint en compte que l'últim model va entrar en vigor el 2009, el nou finançament ja s'hauria d'estar aplicant, si bé el més calent és a l'aigüera.

stats