FINANÇAMENT
Política 16/07/2015

El govern espanyol començarà a analitzar al setembre el model de finançament

El president de Múrcia assegura que Montoro li ha avançat que una comissió tècnica avaluarà passat l'estiu el funcionament de l'actual sistema per plantejar-ne els canvis

Efe
1 min
El president de Múrcia, junt a la ministra Ana Pastor / EFE

MadridEl president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, ha assegurat aquest dijous que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, li ha dit que el proper setembre es reunirà una comissió tècnica per analitzar l'actual model de finançament i treballar en la proposta d'un nou sistema. Després de reunir-se amb Montoro, Sánchez ha explicat que per a Múrcia "és imprescindible" un nou model de finançament perquè des de l'any 2009 "pateix un infrafinançament", pel qual està pitjor finançada que la resta de les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La setmana passada, al terme del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ja va avançar que un cop havien donat la liquidació definitiva de les entregues a compte, s'estava en condicions de començar a valorar l'actual sistema de finançament, per després fer els canvis necessaris, un cop s'hagin detectat les disfuncions.

En opinió de Sánchez, és "urgent" revisar el model de finançament perquè cal assegurar el pagament dels serveis públics bàsics i ha destacat "la comprensió" i "el sentit de responsabilitat" mostrats per Montoro. A la reunió, també han abordat "la necessitat de seguir col·laborant amb mecanismes de finançament i liquiditat" per poder seguir pagant als proveïdors, així com de la importància de continuar "mantenint la col·laboració i lleialtat en tots els objectius d'estabilitat pressupostària".

stats