CORRUPCIÓ AL PAÍS VALENCIÀ
Política 23/06/2012

El fins ara portaveu del PP a les Corts, a un pas de ser imputat

Salvador Almenar
2 min
Rafael Blasco, que va ser conseller amb Zaplana i Camps, és ara diputat a les Corts Valencianes.

VALÈNCIA.El temps de Rafael Blasco com a portaveu parlamentari del PP a les Corts Valencianes s'acaba. La fiscalia en va sol·licitar ahir la imputació pel cas de les subvencions que va atorgar quan era titular de l'extinta conselleria de Solidaritat per projectes de cooperació al Tercer Món que mai van arribar al seu destí, però sí que van beneficiar alguns empresaris imputats en la causa. La decisió de la fiscalia l'acosta encara més a una imminent destitució. El president valencià, Alberto Fabra, així s'hi va comprometre. Però va deixar clar que actuaria quan es formalitzés la imputació. Actualment, Blasco resta suspès en les funcions de síndic del PP a les Corts, malgrat que manté l'estatus. És gairebé un fet que la imputació es produirà en els pròxims dies, perquè tant la jutge instructora com la fiscalia coincideixen en l'existència d'indicis de naturalesa delictiva del que va ser conseller del govern de Francisco Camps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escrit de la fiscalia conegut ahir donava resposta al requeriment de la jutge d'instrucció, que demanava al ministeri fiscal que es pronunciés sobre la conveniència de demanar la imputació de Blasco. En el moment que es produeixi, la causa passarà a la sala penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, atès que Blasco és aforat, per la seva condició de diputat. Rafael Blasco se sumaria així a la llarga llista d'imputats que cohabiten en el grup parlamentari popular i que troben en la seva condició d'aforat la millor fórmula per prolongar els processos judicials oberts.

Cap als 28 imputats

Si es formalitzés la imputació de Blasco, serien 28 els presumptes implicats en una causa que investiga possibles delictes de malversació, frau en subvenció, blanqueig de capitals, suborn i falsedat documental. Segons les investigacions, part dels diners de les subvencions que es destinaven als projectes solidaris es quedava en mans dels empresaris que inflaven factures per justificar el cobrament.

stats