Política 18/04/2017

Rajoy declararà al judici del cas Gürtel com a testimoni

El tribunal no fa cas del fiscal, l'advocat de l'Estat i el lletrat de la Comunitat de Madrid en contra de la petició de l'acusació popular i el PSOE

Dani Sánchez Ugart / Manuel Altozano
1 min
El president del govern i del PP, Mariano Rajoy

MadridMariano Rajoy declararà al judici del cas Gürtel, després que el tribunal de l'Audiència Nacional hagi decidit fer cas de la petició de l'acusació popular d'Adade, que ha rebut el suport també de l'acusació del PSOE. Serà una imatge inèdita a la història d'Espanya, i cal perfilar encara si serà una declaració presencial o des del despatx del president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió contradiu el parer del fiscal del cas Gürtel, que s'havia oposat aquest dimarts al matí a la declaració del president espanyol perquè la considerava "redundant" i "inútil". El tribunal, format per dos jutges conservadors i un de progressista, han decidit contradir-lo.

La petició, formulada per l'acusació popular d'Adade, considera rellevant la declaració del president espanyol en el cas que investiga els pagaments a la trama corrupta dirigida per Francisco Correa, però la majoria d'acusacions s'hi han mostrat en contra. Tot i així, i per majoria, el tribunal ha optat per cridar-lo a declarar.

L'advocat de l'Estat ha considerat que no hi ha "indicis" que Rajoy tingués res a veure amb els contractes arreglats en favor de les empreses de la trama i no té relació directa amb els delictes objecte d'acusació. En canvi, l'acusació del PSOE sí que s'ha adherit a la petició d'Adade.

Pel que fa a les defenses, la de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, també s'hi ha oposat argumentant que ja ha estat denegada en diverses ocasions, i que en aquesta peça, Rajoy no pot aclarir res, tot i que sí que ho pot fer en la peça dels 'papers de Bárcenas'.

stats