Política 16/10/2020

El fiscal Navajas demana disculpes al fiscal del cas Dina per haver-lo acusat de "rotundes falsedats"

Va dir que havia "vomitat" en assabentar-se de la relació entre Stampa i una advocada de Podem

Ara
2 min
A l'esquerra, el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, al costat de la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado

BarcelonaLuis Navajas, tinent fiscal del Tribunal Suprem a punt de jubilar-se, va dir que va sentir "fàstic" i fins i tot va "vomitar" quan va assabentar-se a través de diversos mitjans madrilenys que el fiscal Ignacio Stampa, responsable del cas Tàndem –on s'inclou el robatori del telèfon de l'exassessora de Pablo Iglesias Dina Bousselham suposadament per part de les clavegueres de l'Estat– mantenia una relació sentimental amb una advocada de Podem. Aquesta relació va provocar que s'anunciés que la Fiscalia investigaria si havia propiciat filtracions per afavorir Podem. El problema, més enllà de posar els focus sobre la vida personal d'algú, és que ni aquesta relació ni les filtracions derivades s'han demostrat mai. Aquest divendres Navajas ha fet arribar una carta de disculpa a la Fiscalia General de l'Estat –datada el 15 d'octubre–. "Vaig limitar a fer-me eco de publicacions periodístiques que ara sé que són rotundament falses sense fer les comprovacions a les quals estava obligat pel meu càrrec", lamenta, abans de subratllar que vol fer públiques les "disculpes" que en privat ja li ha acceptat Stampa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'hauria apartat de la comissió i l'hauria tornat a la Fiscalia de les Canàries, perquè quan el cirurgià obre i veu un tumor, el tumor s'ha de treure", va dir Navajas en les entrevistes que el 19 i el 21 de setembre li van fer OK Diario i Onda Cero. Ara es penedeix d'aquelles paraules i ha volgut fer-ho saber a l'opinió pública.

En aquelles entrevistes, Navajas també va carregar contra altres companys de professió, especialment contra Consuelo Madrigal i Fidel Cadena, dos dels fiscals del Procés, que va assegurar que l'havien intentat influenciar perquè obrís causa contra el govern espanyol per la gestió de la pandèmia –Navajas va acabar rebutjant que hi hagués causa–. "Jo amb aquesta tropa no puc anar a la guerra", va dir, una declaració que va provocar que la Fiscalia obrís una investigació per determinar la gravetat de les pressions. En el cas de Madrigal i Cadena, però, Navajas no ha rectificat.

stats