CAS FERNÁNDEZ DÍAZ
Política 11/07/2016

La fiscalia de Barcelona remet a la del Suprem la denúncia d'ERC contra Fernández Díaz i De Alfonso

Sergi Sabrià lamenta que no prengui mesures i no descarta noves accions, com una querella o fins i tot "arribar al Tribunal d'Estrasburg"

Roger Tugas
2 min
"Ahir hagués dimitit": Daniel de Alfonso al Parlament, en 10 frases

BarcelonaLa fiscalia de Barcelona no prendrà mesures contra el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l'excap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, malgrat que així l'hi va demanar ERC en una denúncia el 23 de maig. Segons ha lamentat aquest dilluns en roda de premsa el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, la fiscalia de Barcelona ha notificat al partit que "s'ha inhibit i ha enviat a la fiscalia del Suprem" la denúncia d'ERC arran de les gravacions tretes a la llum per Público, en que s'evidenciaven, segons el text presentat, possibles delictes de prevaricació, revelació de secrets i tràfic d'influències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens preocupa", ha admès Sabrià, que ha avisat que portaran "fins a les darreres conseqüències" el cas Fernández Díaz. "Demanàvem mesures cautelars, garantir que tota la documentació no restava en perill", ha recordat, motiu pel qual ha alertat que els republicans no cediran i, per bé que esperaran que el Suprem "faci la seva feina", no descarten "arribar al Tribunal d'Estrasburg".

Tampoc no descarten l'opció de presentar una querella formal a un jutjat, i no només una denúncia perquè hi actuï la fiscalia, o adherir-se a alguna altra que es registri. "Pot ser que acabi en querella, en aquesta primera fase no hi ha diferència, més enllà dels costos econòmics", ha assegurat, i encara ha insistit en la possibilitat d'anar més enllà: "Si cal que s’acabi convertint en querella, ho farem".

En la reunió que la setmana passada els diputats d'ERC al Congrés Gabriel Rufián i Joan Tardà van mantenir amb el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ja li van entregar un llapis de memòria amb totes les gravacions que Público va treure a la llum.

stats