Política 26/11/2014

La fiscalia demana ampliar la causa oberta contra Pujol als seus fills Marta, Mireia i Pere

El ministeri públic rebutja ampliar-ho a Jordi, Josep i Oriol i a persones properes a l'expresident i demana que les querelles s'agrupin sota la presentada per Manos Limpias

Efe
2 min

BarcelonaEl fiscal ha demanat al jutge que ampliï la causa oberta contra l'expresident català Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrusola, per la fortuna que durant anys van ocultar a l'estranger, als seus fills Marta, Mireia i Pere, que al juliol passat van regularitzar part d'aquests diners que tenien a Andorra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un escrit, a què ha tingut accés Efe, el fiscal anticorrupció Alejandro Luzón, reclama al titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona que admeti a tràmit la querella presentada per Podem-Guanyem i ICV en relació amb les seves acusacions contra el matrimoni i els seus fills Marta, Mireia i Pere. Ara bé, el fiscal rebutja la demanda de Podem-Guanyem que la causa també es dirigeixi als altres tres fills, Jordi, Josep i Oriol, així com a persones properes a la família, com l'empresari Carles Sumarroca, els seus fills Carles i Jordi, l'exdona del fill més gran dels Pujol, Mercè Gironés, i Jordi Puig, el germà del conseller d'Empresa Felip Puig. El fiscal recorda que l'Audiència Nacional ja té oberta una causa contra Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona. Segons el fiscal, la querella de Guanyem-Podem, a la qual es va sumar també ICV, és una reproducció de la qual ja van formalitzar davant l'Audiència Nacional, amb l'única diferència que no es dirigeix contra Oleguer Pujol Ferrusola, l'única persona contra qui l'escrit va ser admès a tràmit pel jutjat central d'instrucció número 1.

En l'escrit, el fiscal també planteja que totes les acusacions populars que es personin en la causa oberta al jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona contra els Pujol s'adhereixin sota la direcció lletrada del sindicat ultradretà Manos Limpias, que va ser el primer a querellar-se. El fiscal al·ludeix a la "raonable previsió" que el nombre d'acusacions populars que pretenguin personar-se en la causa "segueixi augmentant", donada la "transcendència política" del cas i a l'interès que ha despertat en partits polítics, associacions i diferents col·lectius.

Fins ara s'han presentat querelles per part de Guanyem-Podem, Plataforma per Catalunya, UPyD i els advocats Josep Asensio i Emilio Rodríguez Menéndez, mentre que el PSOE també ha demanat exercir l'acusació popular.

stats