Política 25/10/2018

La fiscalia no veu delicte en la tesi doctoral de Pedro Sánchez

Vox havia interposat una querella per un possible delicte de falsedat documental

Efe
1 min
Pedro Sánchez, a la sessió de control del Congrés

MadridLa fiscalia ha sol·licitat l'arxivament de la querella de Vox contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pels delictes de falsedat documental, prevaricació administrativa i tràfic d'influències per la seva tesi doctoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un informe de cinc pàgines, no vinculant, el tinent fiscal del Suprem, Luis Navajas, sol·licita a l'alt tribunal que no admeti la querella perquè considera que la conducta de "plagi" que Vox atribuïa a Sánchez és difícil d'encaixar dins de l'activitat de simulació a què fa referència el Codi Penal. El fiscal també afegeix que la querella de Vox "no va més enllà de la reproducció d'una informació periodística vaga i imprecisa", extreta del diari 'Abc'.

"No es justifica l'obertura d'un procediment penal quan el querellant es limita a afirmar l'existència d'un delicte sobre la base d'una informació periodística publicada per un mitjà de comunicació, sense aportar cap altra dada addicional de la qual hagi pogut tenir coneixement i que permeti fer-la encaixar en algun delicte penal", assenyala el ministeri públic.

Vox va presentar la querella per un possible delicte de falsedat documental, així com per prevaricació administrativa, suborn i tràfic d'influències.

stats