JUDICI JOVE ACTIVISTA
Política 25/02/2011

La fiscalia demana vuit anys de presó a un jove acusat de disturbis en una manifestació

La policia atribueix a Jona haver llençat coets en una manifestació i altres danys i desordres públics. L'activista ha rebut nombroses mostres de suport i es considera un "cap de turc"

Redacció
1 min

BarcelonaGairebé cinc anys després de la seva detenció, l'1 de març tindrà lloc el judici del jove activista de l'Eixample Jona, a qui li demanen vuit anys de presó i més de 3.000 euros de multa per desordre públic, danys i atemptat a l'autoritat i manifestació il·lícita. L'Ajuntament de Barcelona i la fiscalia li atribueixen també el llançament de coets en el marc de la marxa, que tenia com a objectiu denunciar l'especulació urbanística a Ciutat Vella i reivindicar el dret a l'habitatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jona va ser detingut una setmana després dels fets, el 13 d'octubre de 2006, pels Mossos d'Esquadra. El jove, que accepta els càrrecs de participació en una manifestació il·lícta, denuncia vexacions durant l'interrogatori, i refusa les altres acusacions.

La manifestació es va celebrar en un moment en què nombroses marxes en contra de la política de l'habitatge van finalitzar amb destrosses i la política de seguretat de l'Ajuntament rebia moltes crítiques. Per aquest motiu desenes d'entitats que li donen suport, entre les quals sindicats, organitzacions polítiques i veïnals, i asseguren que Jona és "un cap de turc" i han convocat per demà una manifestació en solidaritat amb el jove.

stats