Política 23/03/2018

La fiscalia demana una ordre de cerca i captura internacional per a Marta Rovira

El ministeri públic també sol·licita a Llarena reactivar les euroordres dels exiliats

Ara
2 min
Marta Rovira, durant l'esmorzar informatiu Pimera Plana

Madrid/BarcelonaLa fiscalia ha demanat al magistrat del Tribunal Suprem que investiga els fets relacionats amb el Procés, Pablo Llarena, que dicti una ordre de cerca i captura internacional per a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, després que no hagi acudit a la citació judicial d'aquest divendres, segons ha avançat Europa Press i ha confirmat el diari ARA. El ministeri públic també ha sol·licitat a Llarena que reactivi les euroordres de detenció dictades en el seu moment contra els membres del Govern a l'exili Carles Puigdemont, Antoni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Meritxell Serret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número dos d'ERC estava citada a les 10.30 h juntament amb el candidat a la presidència de Catalunya Jordi Turull, l'expresidenta del Parlament català Carme Forcadell i els consellers Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, que sí que han acudit a la compareixença. Poc abans que es complís l'hora prevista s'ha fet pública una carta en què la dirigent de la formació independentista anunciava la seva intenció de marxar a l'exili i en què acusava l'alt tribunal d'intimidatori i de regir-se per criteris polítics.

Rovira no tenia retirat el passaport ni pesava sobre ella cap prohibició de sortir del territori nacional en les mesures cautelars que li va imposar el jutge quan va anar a declarar el 19 de febrer. Després de l'interrogatori com a investigada, es va acordar la seva llibertat subjecta al pagament de fiança de 60.000 euros i compareixences quinzenals al jutjat.

El magistrat del Suprem ha citat els processats els dies 16, 17 i 18 d'abril. En la seva interlocutòria de processament, Llarena ja especifica que manté les mesures cautelars que en el seu moment va dictar contra els membres del Govern a l'exili. En el cas de Puigdemont, Ponsatí, Comín, Puig i Serret també pesa una ordre de detenció nacional que faria que si no es tramitessin les euroordres igualment la policia tindria el manament d'arrestar-los només trepitgessin territori espanyol en cas que decidissin acudir a la vista.

stats