Política 23/11/2017

El fiscal no veu delicte en les piulades d'Arran i d'un dirigent de Podem sobre Maza

El ministeri públic se cenyeix a sis missatges "ofensius" per al fiscal general mort i per a la institució

Ara
2 min
La Fiscalia obre diligències per investigar un possible delicte d’odi pels tuits contra Maza

BarcelonaLa Fiscalia de Barcelona va obrir diligències per investigar si en algunes piulades sobre la mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, es podrien haver comès delictes d'odi. La investigació, però, no inclou comentaris de polítics o activistes com el d'Arran o el del dirigent de Podem, Cristian Fernández. Segons han explicat aquest dijous fonts de la Fiscalia, la seva investigació se cenyeix a sis 'tuits' que "són molt ofensius per al fiscal general mort i per a la institució per un presumpte delicte d'injúries contra una institució de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre els 'tuits' de perfils polítics que van generar molta polèmica, han indicat que s'han descartat de la investigació perquè "malgrat el caràcter desagradable o de poc respecte, no s'ha considerat que siguin delictius". La investigació va començar d'ofici pels Mossos d'Esquadra, que van presentar directament atestat al fiscal coordinador i ara s'investiga qui són els autors dels sis comentaris de Twitter sota sospita.

El dissabte passat quan va saltar la notícia de la mort de Maza, el membre de la comissió de garanties de Podem, Cristian Fernández, va publicar un 'tuit' fent-se'n ressò al seu compte de Twitter i va acompanyar el missatge amb una fotografia en la qual apareixien dues copes de cava brindant. La publicació d'aquest comentari va generar moltes crítiques i Podem Catalunya va obrir al dirigent un expedient disciplinari d'expulsió.

Un altre comentari polèmic en aquesta xarxa social va ser un d'Arran amb una foto de Maza a l'inrevés i el comentari 'Fins mai, Maza' i diverses emoticones amb una mà dient adéu.

Dilluns, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja va anunciar que s’investigarien els missatges a la xarxa sobre el fiscal, i va recordar que l’última reforma del Codi Penal incorpora “una millora del tipus de delictes d’odi i sobre les xarxes socials” per als casos “d’infàmies, injúries i calúmnies”.

No obstant això, fonts de la fiscalia van matisar ahir que les investigacions es faran sobre els missatges que atempten contra la feina del fiscal o la seva projecció pública, però no contra els que simplement “celebrin” la seva mort, perquè això “no és delicte”.

stats