Política 15/03/2018

La fiscalia demana arxivar la causa contra la senadora del PP Pilar Barreiro, imputada per la Púnica

Ciutadans posava com a condició per aprovar els pressupostos que dimitís del càrrec

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La senadora del PP i exalcaldessa de Cartagena Pilar Barreiro (dreta). PP

MadridLa fiscalia aplana el camí al PP perquè pugui tirar endavant els pressupostos sense sacrificar una de les seves senadores, l'exalcaldessa de Cartagena (Múrcia) Pilar Barreiro, imputada al Suprem pels presumptes delictes de malversació, prevaricació, suborn, frau i falsificació de documents. Ciutadans posava com a condició que dimitís o fos cessada per avalar els comptes del 2018, que finalment es presentaran en un consell de ministres extraordinari el 27 de març, a les portes de Setmana Santa. Ara el ministeri públic ha demanat que s'arxivi el cas després que Barreiro declarés al Tribunal Suprem el 14 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP sempre ha defensat fins a la sacietat la seva senadora. De fet, l'expresident dels populars de Cartagena Francisco Celdrán va assegurar com a testimoni al Suprem que el seu partit havia assumit els costos d'un informe d'imatge encarregat a l'empresari Alejandro de Pedro, en el centre de la trama Púnica per edulcorar la imatge a internet de polítics amb fons públics.

En la declaració al Suprem, Barreiro va atacar els mitjans i va assegurar que la causa seria arxivada, com ara demana la fiscalia.

stats