POLÍTICA
Política 16/01/2012

Solidaritat recorda que Fraga mai no va mostrar "cap mena de penediment" pels assassinats del règim de Franco

Lamenta que "l'anticatalanisme dels seus posicionaments polítics també fos exterioritzat durant en període 'democràtic'"

Acn
1 min

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència ha recordat aquest diumenge a la nit que l'exministre de l'Interior en el règim de Franco mai no va mostrar "cap mena de penediment" ni "va demanar perdó" pels assassinats durant la dictadura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat també denuncia que "les limitacions d'una mal anomenada transició democràtica" van permetre que membres amb responsabilitats durant la dictadura, entre ells, Manuel Fraga, "no només quedessin impunes de l'acció de la justícia, sinó que a més fossin part activa dels inicis del règim pseudodemocràtic que va continuar sota el permanent xantatge i tutel·la d'un exèrcit espanyol totalment afecte al règim anterior".

Segons Solidaritat, "l'anticatalanisme que professaven alguns dels seus posicionaments polítics també fou exterioritzat en període 'democràtic'", ja essent president d'honor del PP, especialment durant la tramitació de la reforma de l'Estatut.

Per últim, la formació independentista també ha lamentat que Fraga mai demanés excuses als catalans per haver declarat l'any 1968 –després de recordar les ocupacions de Felip IV i Felip V i el bombardeig del general Espartero– que "el 1939 vam ocupar Catalunya i estem disposats a ocupar-la tantes vegades com sigui necessari i per això estic disposat a agafar el fusell de nou. Per tant, ja saben vostès a què atenir-se i aquí tinc el mosquetó per tornar-lo a utilitzar".

stats