"L'Espanya de les autonomies va ser i és una gran idea": el discurs de Sánchez, en 20 frases

Demana el suport d'Unides Podem i al PP i Cs que "retirin les barreres" a la investidura i al govern

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dilluns el seu programa de govern al Congrés amb l'objectiu d'aconseguir la confiança dels partits i poder continuar al capdavant de la Moncloa. Amb la investidura no garantida per l'estancament de les negociacions PSOE-Podem, aquestes han estat les principals frases del discurs del líder socialista.

1. "Els ciutadans van triar no retrocedir davant dels intents clars i els riscos evidents d'involució que representen els partits que seuen a la bancada conservadora"

2. "Vull traslladar-los la primera oferta de pacte d'estat: [...] reformar l'article 99 de la Constitució perquè mai més torni a ocórrer el bloqueig al nostre país"

3. "No estem escollint entre dretes o esquerres, això ja ho van fer els ciutadans el 28-A. Estem triant entre que Espanya tingui govern o no tingui govern"4. "Volem Espanya promovent una ocupació digna, en una economia sostenible i salvaguardant el sistema públic de pensions"

5. "Si no tenim planeta el que fem en altres àmbits no servirà de res [...]. Volem liderar la lluita contra el canvi climàtic"

6. "Els que vulguin banalitzar el drama de la violència masclista, tornar al passat o inventar teories, que tinguin una cosa molt clara: ens tindran al davant [...]. Hem de ser un referent pel feminisme i de la lluita pels drets de les dones"

7. "Quin sentit té fomentar desunió i desagregació dins d'Espanya quan necessitem integració a la UE? Quin sentit té aixecar fronteres internes quan hem d'enderrocar-les a l'exterior? És anar contra la història"8. "La solució [al conflicte territorial] no vindrà només de la invocació de la llei, la Constitució, sinó d'un projecte col·lectiu de regeneració nacional, de progrés i d'inspiració europeista"

9. "Una democràcia no pot tenir un mausoleu dedicat a un dictador"

10. "Els proposo convertir Espanya en el primer país europeu que reconegui el dret a l'educació al llarg de tota la vida"

11. "Necessitem una llei de mobilitat sostenible [...]. Cal avançar en la rehabilitació energètica. Farem una lluita ferotge contra la contaminació urbana"

12. "No pot existir mai una relació sexual sense el consentiment explícit de la dona [...]. Modificarem la tipificació dels delictes sexuals perquè una violació és una violació. No volem 'manades' ni llops solitaris als carrers del nostre país"13. "Volem impulsar una llei estatal d'habitatge per [...] evitar les situacions de desemparament i exclusió social [...]. Inclourà mesures per frenar les pujades abusives dels lloguers"

14. "Espanya ha culminat el procés de descentralització des de l'acord i el respecte a la seva rica diversitat. L'estat autonòmic ha servit per cohesionar Espanya. L'Espanya de les autonomies va ser i és una gran idea"15. "Europa necessita una migració regular i ordenada, però també ha de combatre la immigració irregular [...]. I ho hem de fer des dels principis de responsabilitat i solidaritat [...]. Vull fer menció expressa a la tasca extraordinària dels treballadors de salvament marítim a les nostres costes, que han rescatat 50.000 éssers humans d'un destí tràgic"

16. "Ningú és menys espanyol, menys català, menys basc, menys madrileny o menys andalús per ser europeu"


17. "Aprenguem de processos com el Brexit [...], construït sobre la fal·làcia i la mentida i que ha debilitat una democràcia tan important com la britànica"

18. "La nostra és una societat democràtica ja madura, que es revela quan l'autoritat s'exerceix de manera injusta i arbitrària [...]. Aquesta consciència constitueix un motiu més que justificat per derogar la 'llei mordassa'" 

19. Sánchez, a Podem: "Espanya ens ha demanat avançar. Estem en condicions de fer-ho [...]. Estem veiem que no és fàcil torbar un punt de trobada, però res del que mereixi la pena és fàcil, i el que tenim davant val molt la pena. Tenim la possibilitat de tirar endavant tot allò en què coincidim: la promesa de l'esquerra"

20. Sánchez, a la dreta: "No els demano que donin suport a aquest projecte, sinó que retirin les barreres, que Espanya tingui un govern i avanci"

Més continguts de