Política 27/06/2014

Funcionaris sobiranistes de l'Estat demanen mantenir un estatus equivalent en una Catalunya independent

El col·lectiu, integrat a l'ANC, reivindiquen la seva vàlua i "experiència" per ajudar a bastir les estructures d'una Catalunya independent

Ara
1 min

BarcelonaUn grup de funcionaris de l'Estat a Catalunya, favorables a la independència, han fet públic un manifest en què demanen mantenir un estatus equivalent al d'ara en un futur estat propi. El col·lectiu, integrat en una sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) sota el títol de Comissió de Treballadors de l'Administració Pública Espanyola a Catalunya per la Independència (TAECxI), ha presentat aquesta setmana el seu manifest, que compta d'entrada amb la complicitat de CDC, ERC i CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els signants apunten que "l'experiència, els coneixement5s i les habilitats dels treballadors de l'administració estatal que tenen confiades actualment aquestes competències han de ser valorats de manera convenient, perquè comporten un punt de partida molt valuós en el desenvolupament de la nova administració". A parer seu, el personal de l'administració espanyola a Catalunya "ha de poder formar part" de la nova administració pública catalana "mantenint el grup de titulació que tingui el grau personal assolit i l'antiguitat acreditada". El col·lectiu de funcionaris de l'Estat a Catalunya suma un total de 30.000 treballadors i representa un 10% dels empleats públics en territori català.

stats