Política 04/03/2013

La fundació de CDC dóna la raó a Duran en denunciar la "pressió" d'ERC al Govern

La CatDem alerta que "aparentment" CiU ha perdut la iniciativa política, "tenallada també pels esquitxos de la corrupció"

Ara
2 min
MALA MAROR ENTRE UNIÓ I CONVERGÈNCIA
 La corda entre socis de federació torna a tensar-se. L'aprovació al consell de CDC de Barcelona d'una contundent declaració contra Josep Antoni Duran i Lleida (en una imatge d'arxiu, al costat de Jordi Pujol i Artur Mas) va provocar les ires d'Unió. Diversos dirigents democristians van fer palès públicament el seu malestar.

BarcelonaLa Fundació CatDem, vinculada a Convergència, ha denunciat aquest dilluns que ERC, amb el seu suport extern "sense participar en la duríssima tasca de gestió" al capdavant de la Generalitat, "es permet el luxe d'exigir i pressionar el Govern fins a fer seus el lema sobiranista i l'agenda social". En aquest sentit, segons s'afirma en l'editorial de la fundació, "té raó" el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CatDem es fa ressò de "l'enèsima picabaralla" entre CDC i Unió, després que aquest cap de setmana Duran advertís que CiU ha perdut "centralitat" política i el secretari d'organització convergent, Josep Rull, li contestés que la centralitat ara passa per defensar "sense ambigüitats" el dret a decidir. Per la CatDem, "té raó Rull quan dóna per enterrada la vella política d'ambigüitat de CiU", però "Duran també té part de raó perquè és evident que la federació governamental ha perdut pes específic" a favor d'ERC en l'escenari polític català.

Segons recull l'editorial, "el problema no és que CiU s'hagi allunyat de la centralitat política, sinó que ha perdut la iniciativa política, cosa que és ben diferent, i, a més, ha hagut d'assumir en solitari el desgast d'unes retallades que en aquests moments semblen més fruit del conservadorisme que del reformisme".

"ERC fa pagar car el seu suport, perquè en vol treure un rèdit partidista, i condiciona l'acció del mateix Govern amb declaracions amenaçadores que no porten enlloc", protesta la CatDem, fundació dirigida per l'acadèmic Agustí Colomines. Per aquest motiu, assenyala la fundació, "els ciutadans poden arribar a creure que, certament, CiU no té un full de ruta per encarar el dret a decidir i apaivagar els efectes socials de les retallades". "Aparentment, doncs, CiU ha perdut la iniciativa política, tenallada també pels esquitxos de la corrupció". Per la CatDem, és necessari "posar ordre" i l'únic líder que a parer de la fundació pot fer-ho és el president de la Generalitat, Artur Mas.

stats