Política 17/02/2017

La Fundació Francisco Franco: "Si s'ha de tornar a passar, passarem"

Aquesta ha sigut la resposta a Twitter de la fundació a Antón Gómez-Reino, portaveu d'En Marea al Congrés, que dijous al Congrés va fer el crit antifeixista "¡No passaran!"

Ara
1 min
Accés públic als papers de Defensa, la Fundació Francisco Franco i la Falange

BarcelonaLa Fundació Francisco Franco ha replicat via Twitter al portaveu d'En Marea al Congrés, Antón Gómez-Reino, que aquest dijous, durant un debat al Congrés, va recordar el crit antifeixista de '¡No passaran'. "Si cal tornar a passar, passarem!", ha tuitat la fundació.

Gómez-Reino va defensar a la Comissió d'Interior una proposició no de llei en la qual s'instava el govern espanyol a investigar aquesta entitat que, des del seu punt de vista, viola la llei de fundacions en no perseguir l'interès general ni el respecte als drets humans.

El text va tirar endavant amb el suport de tota l'oposició. Només van discrepar Ciutadans, que es va abstenir, i el PP, que va votar en contra malgrat que el govern espanyol, a través del protectorat de fundacions, ja ha demanat informació a la Francisco Franco sobre les seves activitats, el pas previ a decidir si obre una recerca més exhaustiva.

En concret, ha sol·licitat documentació respecte d'una carta que aquesta entitat va remetre a 355 alcaldes oferint-los assessorament jurídic perquè no hagin d'aplicar llei de memòria històrica, que obliga a retirar els símbols franquistes dels carrers i edificis públics, amb el convenciment que triomfarà "el dret sobre la barbàrie, la història sobre l'intent d'esborrar-la i la civilització sobre l'odi iconoclasta".

Precisament aquesta missiva va ser la que va motivar la proposició no de llei d'En Marea, en defensa de la qual Gómez-Reino va criticar durament la Fundació Franco i va subratllar que "el feixisme, contra la democràcia, no passarà".

stats