LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 20/07/2011

El Govern destinarà els 759 milions de l'addicional tercera a eixugar dèficit i no a infraestructures

Ho ha anunciat Artur Mas en la sessió de control al Parlament, en què ha qualificat de “correctes o bons” els acords assolits en la Bilateral d'ahir

S.gonzález / M.colomer
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimecres que els 759 milions d'euros en infraestructures que l'Estat deu a Catalunya de l'exercici del 2008 en aplicació de l'addicional tercera de l'Estatut (que fixa que l'Estat invertirà en infraestructures a Catalunya l'equivalent a l'aportació catalana al PIB espanyol), aniran tots destinats a reduir el dèficit. De fet, aquesta quantitat ja estava pressupostada en els comptes que aprova avui el Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ho ha anunciat en la sessió de control després de l'acord al qual es va arribar a la Comissió Bilateral Estat-Generalitat d'aquest dimarts a Madrid. Ha afirmat que hauria volgut destinar aquests diners a inversió, però ha reiterat que és obligat que vagin a eixugar dèficit. Mas ha assegurat que els resultats dels temes que es van tractar a la trobada "són diversos", però ha recalcat que en temes importants que es van tractar els resultats són "correctes o bons".

Metodologia Solbes-Castells

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha considerat que els 759 milions pactats ahir demostren que l'exconseller socialista Antoni Castells va pactar amb l'exministre Pedro Solbes una metodologia d'aplicació de l'adicional tercera que beneficia Catalunya. De fet, aquests diners que l'Estat hauria d'haver gastat en infraestructures seves a Catalunya ara són de lliure disposició per al Govern. En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Nadal ha considerat que els acords de la Bilateral han sigut “escassos però significatius”, i culminen processos engegats pel tripartit.

stats