Política 13/04/2011

Millet i Montull es neguen a declarar pels presumptes pagaments a CDC

Gemma Montull declara no conèixer qui és "Daniel" que apareix en un document on es relacionen els presumptes pagaments de comissions a CDC a través del Palau.

Laia Espín
2 min

BarcelonaEls antics responsable del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, han comparegut aquest matí per sisena vegada davant d'un jutge per ser interrogats. Novament tant Millet com Montull s'han acollit al seu dret a no declarar. En aquesta ocasió el jutjat número 30 de Barcelona investiga el presumpte pagament de comissions de Ferrovial a Convergència Democràtica de Catalunya a través de l'entitat cultural. Unes conclusions que s'han extret del l'informe de l'agència tributària. Precisament, aquests perits han ratificat de nou el seu informe davant del jutge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, l'exdirectora financera Gemma Montull sí que ha declarat, però s'ha escudat que ignora qualsevol relació amb aquestes presumptes comissions i ha afirmat que desconeix la identitat del "Daniel" que apareix com a receptor d'aquests suposats pagaments a la formació nacionalista en documentació confiscada al Palau.

L'informe de l'Agència Tributària en què es basa la investigació judicial sobre el presumpte pagament de comissions a CDC conclou que aquest "Daniel" esmentat als documents del Palau és l'extresorer convergent Daniel Osàcar, citat a declarar com a imputat divendres que ve.

A diferència de Millet i del seu pare, l'antiga directora financera del Palau de la Música sí que ha contestat a les preguntes de les parts, però ha esquivat responsabilitats en sostenir que la seva funció al Palau era la d'una mera administrativa i que no sentia curiositat pels secrets de la gestió de l'entitat.

En aquesta línia, ha dit desconèixer qui és el "Daniel" que apareix vinculat a suposats pagaments a CDC en la documentació confiscada i que no recorda haver vist anteriorment un dels papers més rellevants, un full de càlcul que inclou una relació d'anys i pagaments a aquesta persona.

La compareixença dels exresponsables del Palau i de Gemma Montull ha estat precedida per la declaració dels perits de l'Agència Tributària que van concloure en un informe que CDC hauria cobrat 5,9 milions de comissions de la constructora Ferrovial, i que avui han ratificat el contingut del seu dictamen.

A preguntes de les defenses, els tècnics de l'Agència Tributària han assegurat que per elaborar el seu informe pericial no van analitzar el concurs d'adjudicació de les obres per les quals Ferrovial hauria pagat comissions a CDC -la Ciutat de la Justícia i la línia 9 del metro- ni els comptes de la formació nacionalista per seguir el rastre dels diners suposadament desviat, encara que tampoc no se'ls va encarregar aquesta anàlisi, segons han explicat les defenses.

Els perits d'Hisenda han reconegut a més que no van examinar els convenis entre el Palau i la Fundació Trias Fargas -que hauria servit per al desviament de fons- ni els acords de patrocini entre Ferrovial i l'entitat cultural.

stats