Política
Política 14/11/2011

El fiscal general de l'Estat nega haver rebut pressions en la investigació del cas de corrupció que afecta Urdangarín

Afirma que el cas Nóos no es tracta de forma diferent

Efe
1 min

BarcelonaEl fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha negat avui haver rebut pressions en la investigació de corrupció de l'Instituto Nóos, que afecta el duc de Palma, Iñaki Urdangarín, i ha afegit que la Fiscalia no actuarà de forma diferent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes abans de presidir a Palma la Junta de Fiscals Superiors, Conde-Pumpido ha explicat que el ministeri públic està treballant "intensament" en aquest cas, derivat del cas Palma Arena, en el qual s'investiguen els delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat al voltant de l'Instituto Nóos que, segons sembla, va servir per desviar diners públics.

"No he rebut cap pressió. La Fiscalia treballa en aquest cas exactament igual que en qualsevol altre, garanteix la presumpció d'innocència i els drets fonamentals de tothom i mira d'aclarir al màxim els interessos generals", ha dit.

Cal recordar que, tot i que el rei i el seu fill sí que tenen protecció especial en matèria judicial, Urdangarín no té aquest privilegi.

stats