Política 28/05/2013

El Govern mantindrà la pròrroga pressupostària fins que no se sàpiga el límit de dèficit

Homs als 'barons' del PP: "Que no pateixin, no hi haurà cap privilegi per a Catalunya en els objectius de dèficit"

R. Mateos / O. March
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha volgut tallar en sec les queixes dels 'barons' territorials del PP sobre els objectius de dèficit a la carta per a cada autonomia, que permetria a les comunitats més endeutades, com Catalunya, disposar d'un sostre més alt de despesa per al 2013. "Que no pateixin, no hi haurà cap privilegi per a Catalunya en els objectius de dèficit, ni tampoc en demanem cap", ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern pensa mantenir la pròrroga pressupostària fins que no conegui quin serà exactament el límit de dèficit que li imposa per a aquest any l'executiu central. La reunió de dilluns de Mariano Rajoy amb els 'barons' territorials del PP no va servir per esvair els dubtes i, per tant, el Govern considera que encara no està en disposició d'elaborar els pressupostos per al 2013.

“Quina gràcia tindria aprovar uns pressupostos sense saber quin serà l'objectiu de dèficit?”, s'ha preguntat retòricament el conseller de la Presidència en acabar la reunió d'aquest dimarts del Govern. Aprovar els comptes sense tenir aquesta dada, ha advertit, no donaria “estabilitat” pressupostària. A més, Homs ha recordat que altres comunitats autònomes tampoc tenen encara els pressupostos d'aquest 2013 aprovats. En tot cas, ha avisat que "segons en quines circumstàncies", el Govern no aplicarà la retallada que implicaria un sostre de dèficit massa estricte. "No contribuirem al decapitament de l'estat del benestar", ha reblat.

El Govern no farà un problema del fet que l'objectiu es fixi a través d'una negociació bilateral o no amb l'executiu central, un dels motius de discòrdia amb alguns 'barons' del PP. Per treure-hi ferro, Homs ha recordat que "és evident que fa temps que hi ha una negociació bilateral, com n'hi ha també una entre el govern espanyol i el PP". En últim terme, l'acord final es formalitzarà en el marc del Consell de Política Fiscal i Financiera.

stats