DIARI DE CAMPANYA DEL PSC
Política 08/05/2014

De gira amb J.Lo

El candidat del PSC trepitja l'escenari electoral en un moment en què Pere Navarro es juga el seu lideratge

Sara González
2 min
El líder de les joventuts del PSC, Javi López, en roda de premsa / ACN

BarcelonaRos, pell clara, nas pronunciat, 1,90 d'alçada. I no, no té el seu cul assegurat, cosa que a can PSC ja no té pràcticament ningú a jutjar per unes enquestes que ja fan trontollar la cúpula del partit. J.Lo és, en clau catalana, Javi López, que al mal temps posa bona cara i que als seus 28 anys té prou frescor per fer-se seu el crit Let's get loud, let's get loud per intentar esperonar un partit arítmic que encara no ha encaixat que ja no és un gran hit que fa vibrar l'electorat. El seu nou single del federalisme no acaba de pujar en el rànquing i, de fet, fa una dècada que no para de perdre fans i que la crítica interna i externa el castiga, i molt.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conscient, doncs, que l'escenari no és el més còmode, aquesta nit, el fins ara líder de les joventuts socialistes se'n va, per primer cop, de gira per preparar el seu aterratge a Brussel·les. Des d'aquí seguirem, entre bambolines, la seva estrena a la palestra. Té ganes de trepitjar fort i de transmetre que, tot i no estar en el seu millor moment, el seu partit és l'únic capaç de frenar els populars a Europa i Mariano Rajoy a Espanya. La consulta del 9-N, ara, no toca. I si se n'ha de parlar, sempre legal i acordada.

Contra l'austeritat des de l'austeritat

Això sí, la gira serà sense el tradicional autobús diari (toca lluitar contra l'austeritat des de l'austeritat), només en ocasions puntuals. Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Lleida, Tarragona... També s'aventurarà a fer-se sentir a territoris més hostils, com Girona o Terres de l'Ebre, on molts dirigents locals no veuen la manera de tornar a presentar-se a les municipals sota les sigles del PSC. El jove candidat, però, a diferència d'alguns dirigents de la cúpula del partit, no vol que els crítics siguin expulsats. I no, López no anirà a fer campanya a Terrassa. Potser Pere Navarro, que es juga el seu lideratge al partit en aquesta campanya, li ha recomanat no anar-hi per motius de "crispació".

Amb aquest panorama, López té coll avall que el dia 25 difícilment podrà sortir a exhibir bons resultats electorals. Creua els dits per, almenys, poder parlar d'un triple empat amb CiU i ERC o d'una derrota dels populars a nivell europeu o espanyol, però sap que a hores d'ara té més possibilitats de rebre una alegria futbolística que no pas política. "Aúpa Atleti!", cridarà amb força aquest matalasser de soca-rel –tot i tenir nom de jugador de l'Espanyol– la nit de la jornada de reflexió, que coincideix amb la final de la Champions. J.Lo vol poder celebrar alguna cosa abans de tornar a veure un PSC on the floor.

stats