Giró: "No hem demanat a l'ICF que faci res irregular ni il·legal"

El conseller d'Economia fa la primera entrevista amb l'ARA després de l'aval del Consell de Garanties Estatutàries al decret

1 min

Després de passar el filtre del Consell de Garanties Estatutàries i l'aval del Parlament, el conseller d'Economia, Jaume Giró, defensa en una entrevista a l'ARA -que es publicarà íntegrament aquest vespre- la idoneïtat del fons complementari de riscos per fer front a les fiances d'Exteriors al Tribunal de Comptes i la legalitat de tota l'actuació que ha fet fins ara la Generalitat. "Hi ha por de prendre certes decisions, una por que no té cap mena de base", sentencia Giró.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller d'Economia, proposat per JxCat, assegura que no s'ha fet fer res "irregular" ni "il·legal" a l'Institut Català de Finances a l'hora d'avalar la trentena d'encausats per l'activitat exterior del Govern entre 2011 i 2017. "No hem demanat a l'ICF que faci res irregular ni il·legal [...]. Ningú ha demanat que signin targetes black, ningú ha demanat que donin crèdits a empreses immobiliàries amb una altíssima morositat ni ningú ha demanat que facin contractacions irregulars", es reafirma el conseller d'Economia en al·lusió a diversos comportaments dels bancs.

D'aquesta manera el conseller tanca files amb totes les decisions que ha pres fins ara el consell executiu, encara pendent de si el Tribunal de Comptes accepta l'aval públic i si la Fiscalia veu delictes en la creació del fons tal com ha denunciat Ciutadans.

A banda de l'aval de l'Institut Català de Finances, al llarg de l'entrevista Jaume Giró diu també què pensa sobre la taula de diàleg, els pressupostos generals de l'Estat i la gestió dels fons europeus. Podreu llegir l'entrevista sencera aquest vespre.

stats