Política 23/06/2021

Giró es reuneix amb PSC, comuns i PP per abordar els pressupostos del 2022

El conseller té previst tancar la ronda de trobades amb Ciutadans

2 min
El nou conseller d'Economia, Jaume Giró, al Parlament en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl conseller d'Economia, Jaume Giró, ha iniciat el seu mandat al capdavant del departament afrontant l'elaboració del projecte de pressupostos de cara al 2022. La setmana passada es va reunir amb JxCat i ERC –abans ja s'havia reunit amb la CUP–, i aquest dimecres al matí s'ha trobat amb el PSC, En Comú Podem i el PP per abordar la qüestió, tal com ha avançat l'ACN i ha confirmat l'ARA. Segons fonts del departament, es tracta d'una primera presa de contacte amb els grups en què el conseller preveu reunir-se també amb Ciutadans, i deixa per tant Vox fora de les consultes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller s'ha trobat amb el líder del PSC, Salvador Illa, que el dos de juny va estendre la mà al president Pere Aragonès per aprovar uns nous pressupostos el 2021, cosa que Giró va descartar argumentant falta de temps, donat que ja som al juny. Aragonès va respondre que la CUP –amb qui Giró va mantenir la primera reunió– seria el soci prioritari a l'hora de negociar els pressupostos, però va mostrar-se esperançat que altres grups com els socialistes o els comuns hi puguin votar a favor. Pel que fa a En Comú Podem, el conseller ha mantingut la reunió amb Joan Carles Gallego, segons fonts de la formació, mentre que pel que fa al PP s'ha reunit amb el seu líder, Alejandro Fernández.

En paral·lel, el president Aragonès ha posposat la reunió que tenia agendada per aquest dimecres amb el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en el marc de la ronda de trobades amb els partits, després que el govern espanyol concedís aquest dimarts els indults als presos polítics. Carrizosa ha criticat que s'ajornés la trobada "amb nocturnitat i premeditació" per poder "complimentar els presos del Procés, als quals el senyor [Pedro] Sánchez ha convertit en herois". Considera el gest una demostració que l'executiu vol "governar per a uns quants, prioritzar el Procés i desatendre absolutament els problemes dels catalans". No obstant, Cs continua disposat a reunir-se amb Aragonès. "Hi ha hagut una pandèmia, la crisi –ha argumentat–. Requereix l'impuls de tots".

stats