POLÍTICA
Política 17/02/2012

El govern del PP es desentén de la retallada de sou dels funcionaris

Emmarca la rebaixa salarial del 3% en l'autonomia pressupostària de la Generalitat

Efe
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assenyalat aquest divendres que la decisió de la Generalitat de rebaixar el sou dels seus funcionaris i els treballadors públics en un 3 per cent respon a l'autonomia laboral pressupostària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha recordat que el Govern anterior va aprovar una retallada del sou dels empleats públics entre un 5 i un 10 per cent "i el va congelar per al futur".

"Nosaltres hem mantingut aquesta congelació i no vam prendre la decisió d'aquestes retallades. Això ho va fer el govern en ús de la seva autonomia laboral pressupostària i la Generalitat en l'ús de la seva", ha precisat.

Avui, la Generalitat ha comunicat als sindicats de la funció pública que aquest any rebaixarà el salari dels treballadors d'aquesta administració en un 3 per cent anual i preveu la possibilitat de noves retallades més endavant, en funció dels pressupostos de l'Estat i de l'evolució de l'economia.

stats