Política 26/03/2018

El govern alemany avisa que el conflicte català s'ha de solucionar "d'acord amb el dret espanyol"

L'executiu de Merkel assegura que la detenció de Puigdemont no afectarà la seva relació amb Espanya

Europa Press
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, en la compareixença d'aquest dijous

BarcelonaEl govern alemany ha subratllat aquest dilluns que la detenció del president Carles Puigdemont no interferirà en les relacions bilaterals de l'executiu d'Angela Merkel i el de Mariano Rajoy, i ha defensat que el cas s'ha de resoldre "d'acord amb el dret espanyol". Amb un rotund "no", el portaveu de l'executiu alemany, Steffen Seibert ha contestat a un periodista que li ha preguntat, en roda de premsa, si considera que l'arrest podria afectar la tradicional bona relació entre Berlín i Madrid.

El portaveu de Merkel ha insistit una altra vegada que el conflicte català constitueix un assumpte de política interna que ha de ser abordada en el marc de la justícia espanyola. "Espanya és un estat democràtic. Aquest conflicte s'ha de solucionar d'acord amb el dret espanyol", ha assegurat Seibert, després de recordar que el govern alemany dona suport a la postura adoptada per l'executiu de Mariano Rajoy.

Des del ministeri de l'Interior alemany han evitat comentar per què altres països per on va passar Puigdemont des de la seva sortida a Finlàndia, com per exemple Dinamarca, no van detenir-lo en compliment a l'ordre d'arrest dictada divendres per la justícia espanyola. Puigdemont va ser interceptat diumenge al matí en una àrea de servei de l'autopista A7 després d'entrar a Alemanya per la frontera nord en resposta a una ordre de captura europea activada pel Tribunal Suprem dos dies abans. La justícia alemanya haurà de decidir ara si manté Carles Puigdemont en presó preventiva.

stats