Política
Política 17/05/2013

El govern balear no reclamarà pel Fortuna

L'executiu va aportar 3 milions d'euros dels 20 que costà el iot reial, que no pensa demanar

Quim Torres
1 min
El iot Fortuna va costar 20 milions d'euros

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha manifestat avui matí la seva satisfacció pel fet que el Rei Joan Carles renunciï al iot Fortuna, que un grup d'empresaris i l'executiu illenc li regalaren l'any 2000. Segons la portaveu de l'executiu, Núria Riera, la decisió és encertada tenint en compte el "context socioeconòmic actual".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les Illes s'ha encetat un debat sobre la qüestió, especialment perquè el Govern Balear, presidit aleshores per Jaume Matas, aportà 3 milions d'euros a l'operació, mentre que la resta fins a 20 milions, ho pagaren els empresaris turístics més importants. La portaveu de l'executiu ha confirmat que el Govern no pensa reclamar la quantitat aportada per l'adquisició del vaixell.

La cap de l'oposició al Parlament, Francina Armengol (PSIB-PSOE) ha demanat ja que els 3 milions pagats "pels ciutadans de Balears, tornin immediatament". La portaveu socialista considera que "no és un regal de Jaume Matas, sinó de tots els illencs, i per tant el Govern de José Ramón Bauzá els ha de reclamar".

El Fortuna de 41,5 metres d'eslora, va ser donat formalment pels empresaris a Patrimonio Nacional, qui ara, davant la petició de desafecció de la Casa Reial, el cedirà al Ministeri de la Presidència. Una vegada aprovat aquest tràmit, el Consell de Ministres haurà de decidir si se'l queda o el posa a la venda. Omplir els dipòsits de combustible del Fortuna costa prop de 20.000 euros.

stats