El Govern crearà en els propers dies el consell assessor per a la transició nacional

Era un dels compromisos inclosos en l'acord d'estabilitat signat per CiU i ERC

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avançat aquest divendres que "en els propers dies" el Govern crearà un "consell assessor" per al procés de transició nacional a Catalunya. En l'acord d'estabilitat signat per CiU i ERC al desembre ja s'hi preveia la constitució d'un Consell per a la Transició Nacional, amb la participació de personalitats de la societat civil i representants de diferents sectors, amb una voluntat transversal.

En la seva compareixença en comissió parlamentària per explicar les claus del seu departament, Homs ha remarcat que "el camí de la Catalunya autonòmica ja no dóna més de si". Després de denunciar que l’Estat espanyol "sistemàticament no respecta el nostre marc competencial ni els trets bàsics de la nostra identitat, ens ofega econòmicament i actua amb una gran deslleialtat", ha apostat per impulsar una "transició nacional basada en l’exercici del dret a decidir", seguint el mandat de les passades eleccions catalanes.

En aquest procés, ha explicat, caldrà "identificar i crear estructures d’estat". El consell assessor que es crearà possiblement dimarts vinent "assistirà el Govern en aquest procés".


Dret a decidir

El camí de laCatalunya autonómica ja no dóna més de sí

L’Estat español sistemàticamentno respecta el nostre marc competencial ni els nostres trets bàsics, ens ofegaeconòmicament, gran deslleialtat

Transició nacionalbasada en l’exercici del dret a decidir, mandat de les passades eleccions

Identificació icreació d’estructures d’estat, requerirà la participación de tots elsdepartament

+++En els propersdiez constituïrem un consell assessor perquè ens ajudi en aquesta línea, assistiral Govern en aquest procés

Més continguts de