CONSELL EXECUTIU
Política 12/07/2011

El Govern descarta per ara la insubmissió fiscal

El portaveu del Govern, Francesc Homs, insisteix que el pla de l'executiu català és el pacte fiscal i no posarà altres opcions sobre la taula de negociació

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que el pla del Govern és el pacte fiscal i que, per tant, no té per ara sobre la taula la insubmissió fiscal, tal com va proposar ahir Òmnium Cultural, si el govern espanyol no accepta un nou finançament per a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha insistit que a la taula negociadora no es pot anar amb diverses opcions per triar perquè amb aquesta actitud s'acaba estant "venut", ja que el govern espanyol escolliria el que més li convé i el que li surt més barat. "El pacte fiscal és el pla. Si després no et surt ja faràs un altre plantejament", ha afirmat el portaveu.

Més que fixar quina ha de ser la quota de retorn del pacte fiscal, Homs ha subratllat que l'important pel Govern en aquests moments és “aconseguir el control de la caixa”. “Si tinguéssim el control de la caixa debats com el del fons de competitivitat s'abarien ràpid perquè ja faríem nosaltres la liquidació”, ha dit.

stats