Política 17/12/2010

El govern espanyol avisa ETA que "el temps de les treves s'ha acabat"

El vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, qualifica de "rumors" les informacions sobre un comunicat imminent de l'organització terrorista

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl govern espanyol no vol especular sobre algunes informacions que han aparegut a la premsa i que apunten a un comunicat imminent d'alto el foc permanent d'ETA. En públic, el vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba ha alertat l'organització terrorista: "Que quedi clar aquí i allà que això de les treves s'ha acabat". Segons ha dit després de la reunió del consell de ministres, durant un temps, en l'estratègia de la majoria dels partits polítics per resoldre la situació a Euskadi "la treva hi jugava una paper però ara això ja no és així".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha assegurat que la política antiterrorista del seu govern "no ha canviat" i que segueix sent de fermesa per aconseguir que ETA abandoni la violència de forma permanent. Sobre les informacions que han aparegut a la premsa sobre un comunicat de l'organització terrorista –que podria ser, segons algun diari, aquest cap de setmana mateix– ha dit que "són rumors" i ha esquivat insistentment contestar-los.

Aquestes informacions periodístiques apunten que ETA no trigaria gaire temps a anunciar una ampliació de l'alto el foc, que ara només afecta les "accions ofensives", i que tindria un caràcter verificable. Pel ministre de l'Interior, segons ha explicat en roda de premsa, són només especulacions.

Per cert que un periodista li ha preguntat al vicepresident Rubalcaba com se sentia en el seu nou càrrec, tenint en compte que sovint ha de fer de president en funcions. Ha admès que "si m'hi sentís incòmode no hauria acceptat el càrrec". El debat successori a les files socialistes va creixent dia a dia.

stats