Política 03/09/2011

El govern espanyol treu importància a la resolució judicial del castellà a l'escola

El ministre de Justícia assegura que la sentència del Tribunal Suprem que el TSJC exigeix que es compleixi només afecta a "casos concrets" que "es poden resoldre". Diu que el TC "ha avalat que el català pot ser la llengua vehicular" a l'escola

Efe
2 min
El ministre de Justícia, Francisco Caamaño / EFE

Silleda (Pontevedra)El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha recordat aquest dissabte que el Tribunal Constitucional ha avalat en una sentència que el català pot ser la llengua vehicular en l'ensenyament, i ha recalcat que la sentència del Tribunal Suprem que el TSJC exigeix al Govern que compleixi respon a uns casos concrets i ha insistit que les lleis catalanes són constitucionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha pronunciat el ministre en referència a la interlocutòria del TSJC que dóna dos mesos al Govern perquè adapti el seu sistema educatiu i el castellà sigui llengua vehicular.

Caamaño ha explicat sobre la interlocutòria que "no dóna ultimàtums", que respon a "casos concrets i puntuals que es poden resoldre".

Per tant, ha dit, "caldrà analitzar la sentència i resoldre el cas", però ha insistit que el que diuen les lleis catalanes, "que són constitucionals, és el que ens vinculen a tots" encara que pugui haver-hi, "en cada cas concret , excepcions acordades per un jutge en una sentència ".

El ministre ha opinat que, "tot i els titulars", aquesta és la interpretació que cal fer, ja que el Tribunal Constitucional "ha reconegut que el català pot ser la llengua vehicular de l'ensenyament, i ho va dir en una sentència".

Hi pot haver, ha dit, "necessitats d'adaptació" a normes, "però d'això no podem fer un salt d'un cas a la generalitat de tot el sistema de cooficialitat lingüística en l'ensenyament que existeix a Catalunya, però també en altres comunitats com ara Galícia o fins i tot València o el País Basc ", va dir, tot i que, de fet, la immersió només és a Catalunya, ja que a la resta de territoris s'apliquen percentatges o es reparteixen els alumnes per línies.

stats