Publicitat
Publicitat

El govern espanyol treu importància a la resolució judicial del castellà a l'escola

El ministre de Justícia assegura que la sentència del Tribunal Suprem que el TSJC exigeix que es compleixi només afecta a "casos concrets" que "es poden resoldre". Diu que el TC "ha avalat que el català pot ser la llengua vehicular" a l'escola

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha recordat aquest dissabte que el Tribunal Constitucional ha avalat en una sentència que el català pot ser la llengua vehicular en l'ensenyament, i ha recalcat que la sentència del Tribunal Suprem que el TSJC exigeix al Govern que compleixi respon a uns casos concrets i ha insistit que les lleis catalanes són constitucionals.

Així s'ha pronunciat el ministre en referència a la interlocutòria del TSJC que dóna dos mesos al Govern perquè adapti el seu sistema educatiu i el castellà sigui llengua vehicular.

Caamaño ha explicat sobre la interlocutòria que "no dóna ultimàtums", que respon a "casos concrets i puntuals que es poden resoldre".

Per tant, ha dit, "caldrà analitzar la sentència i resoldre el cas", però ha insistit que el que diuen les lleis catalanes, "que són constitucionals, és el que ens vinculen a tots" encara que pugui haver-hi, "en cada cas concret , excepcions acordades per un jutge en una sentència ".

El ministre ha opinat que, "tot i els titulars", aquesta és la interpretació que cal fer, ja que el Tribunal Constitucional "ha reconegut que el català pot ser la llengua vehicular de l'ensenyament, i ho va dir en una sentència".

Hi pot haver, ha dit, "necessitats d'adaptació" a normes, "però d'això no podem fer un salt d'un cas a la generalitat de tot el sistema de cooficialitat lingüística en l'ensenyament que existeix a Catalunya, però també en altres comunitats com ara Galícia o fins i tot València o el País Basc ", va dir, tot i que, de fet, la immersió només és a Catalunya, ja que a la resta de territoris s'apliquen percentatges o es reparteixen els alumnes per línies.


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT