Política 15/12/2016

El govern espanyol no emprendrà accions legals contra la cimera del referèndum

"Només faltaria que no es pogués fer una reunió d'entitats i de representants polítics", assegura Millo en una entrevista a la SER

Ara
2 min
Enric Millo, atenent la premsa a la delegació del govern espanyol a Catalunya

BarcelonaEl delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha descartat emprendre accions legals per aturar la cimera del referèndum prevista per al 23 de desembre. Així ho ha explicat aquest dijous el delegat de l'executiu estatal a Catalunya, Enric Millo, en declaracions a la SER Catalunya. "Només faltaria que no es pogués fer una reunió d'entitats i de representants polítics. A Espanya, a la democràcia que tenim, existeix el dret a reunir-se", ha argumentat quan se li ha preguntat pel tema.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dimecres el Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar la resolució sobre el referèndum unilateral aprovada durant l'últim debat de política general. Un document que, precisament, apuntava a la creació de la cimera de partits i entitats per defensar el referèndum. L'Estat no s'oposarà a la reunió, però estarà atent a les conclusions que en derivin. Millo ha advertit que "s'obriria un escenari diferent" si de la trobada es desprenen objectius o actuacions "que estiguin fora de la llei". El delegat de l'executiu estatal ha demanat a tots aquells que assisteixin a la cimera que reflexionin sobre les conseqüències de mantenir-se "enrocats" en un full de ruta que "no porta enlloc".

Referèndum pactat

Millo també ha explicat que l'advocacia de l'Estat no va recórrer l'altra proposta sobre el referèndum aprovada en el debat de política general, la que van aprovar Junts pel Sí i Catalunya Sí Que Es Pot, perquè, a diferència de la pactada amb la CUP, aquesta "invoca un procediment legal". "Fa referència a un procediment que és exactament el mateix que es va fer servir el 8 d'abril del 2014, quan el Congrés dels Diputats va debatre la proposta per celebrar un referèndum d'independència a Catalunya", ha apuntat.

El delegat del Govern ha advertit que aquest camí "no conduirà a cap resultat diferent" al de fa dos anys i ha reclamat al sobiranisme "una mica de seriositat i responsabilitat" per buscar, a través del diàleg, "solucions que permetin caminar junts cap a un objectiu diferent".

stats