Política 05/05/2015

Homs adverteix a C's: "Lluitarem contra qualsevol intent de limitar la democràcia"

El conseller de la Presidència considera que plantejar-se impedir la mobilització de l'ANC a la Meridiana per la Diada és "qualsevol cosa menys democràtic i legal"

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha llançat aquest dimarts un advertiment a Ciutadans, després que la seva alcaldable per Barcelona, Carina Mejías, suggerís que caldria impedir la mobilització que prepara l'ANC a l'avinguda Meridiana de Barcelona per a la propera Diada de l'Onze de Setembre. "Lluitarem contra qualsevol expressió que vulgui limitar la pròpia democràcia", ha advertit Homs després de la reunió del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha dit "no entendre" les raons de Ciutadans per defensar que caldria evitar la mobilització a la Meridiana. "Qualsevol expressió democràtica s'ha de respectar, hi estiguis més o menys a favor", ha afegit. Si Ciutadans hi insisteix, ha avisat Homs, es trobarà el Govern "clarament de front". "El Govern sempre estarà al costat de respectar totes les expressions democràtiques i que la gent es pugui manifestar, perquè forma part de l'essència d'una societat democràtica", ha subratllat. Segons Homs, el criteri que es desprenen de la declaració de Mejías és "qualsevol cosa menys democràtic i legal".

"Voler prohibir manifestacions m'inquieta", ha reconegut Homs, que ha recordat, a més, que durant la campanya de les últimes eleccions al Parlament, el 2012, va haver-hi una vaga general amb "manifestacions al carrer" i, malgrat això, "a ningú se li va passar pel cap" impedir-ho.

Homs ha relativitzat l'ascens de Ciutadans a les enquestes i ha recordat que en els últims mesos algunes sigles "de moda" han emergit amb força i després s'han anat desinflant. "És com les setmanes de moda dels grans magatzems: va per temporades", ha ironitzat. A parer seu, aquesta volatilitat a les enquestes és deguda al fet que el context polític en general "està molt alterat". "Tinc la sensació que hi ha un judici sobre la política en general merescudament sever, que fa que allò que semblava estable i per tota la vida ara estigui més mogut", ha reflexionat.

stats