Política 05/03/2013

El Govern té sospites que Cospedal i Gallardón van pressionar perquè el fiscal en cap català fos destituït

Homs consideraria "extremadament greu" si es confirmés una reunió entre la secretària general del PP, el ministre de Justícia i el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, s'ha fet ressò aquest dimarts de les "informacions" que li han arribat al voltant d'una reunió entre la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, abans que Torres-Dulce prengués la decisió d'iniciar els tràmits per destituir el fiscal en cap a Catalunya, Martín Rodríguez Sol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió del Govern, Homs ha desafiat el PP a desmentir que s'hagi produït una trobada així. En cas de ser certa, segons Homs, seria un fet "extremadament greu", perquè deixaria clara la intenció del PP d'influir en Torres-Dulce "amb un interès purament partidari", per apartar del càrrec a Rodríguez Sol, pel simple fet d'haver legitimat una consulta a Catalunya. S'hauria vulnerat així "la separació de poders", ha denunciat.

Homs també ha volgut respondre al ministre de Defensa, Pedro Morenés, que ha advertit que "Espanya és un estat de dret i qui el conculqui s'hi haurà d'enfrontar". A Homs li "agradaria" que el govern de Mariano Rajoy respongués amb la mateixa "contundència" a les declaracions "fora de lloc" d'alguns militars espanyols contra el procés sobiranista.

stats