Política 26/02/2013

El Govern qualifica d'"històric" que el PSC se sumi al front comú pel dret a decidir

Homs intueix que el canvi d'actitud dels socialistes catalans no és només "estètic"

R. Mateos / O. March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha qualificat aquest dimarts d'"històric" que el PSC se sumi al front comú pel dret a decidir i es pugui visualitzar així una "gran majoria" de forces polítiques catalanes fent pinya per aquest tema. Després de la reunió del Govern, Homs ha celebrat que els socialistes catalans hagin decidit votar al Congrés a favor d'una resolució que demana negociar amb l'Estat la celebració d'un referèndum a Catalunya, malgrat l'oposició frontal del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una decisió que suma, la celebrem, es planta una llavor que de ben segur germinarà amb força", ha afirmat Homs, que s'ha mostrat convençut que el canvi d'actitud del PSC no és simplement "estètic", tot i que ha evitat detallar els contactes que s'han mantingut amb els socialistes per incorporar-los als treballs del futur Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Homs ha volgut ser caut a l'hora de referir-se al fet que Carme Chacón hagi anunciat que no farà cas de la directriu donada per la direcció del PSC de votar a favor de la resolució pel dret a decidir. "Això ens sembla una anècdota", s'ha limitat a dir Homs, que en lloc de "furgar" en les contradiccions internes dels socialistes ha preferit ressaltar el "posicionament unànime" de la comissió executiva del PSC a favor de fer front comú amb els altres grups catalans al Congrés.

stats